Nye kollektivtransportpriser fra 1. februar

Vi ønsker å informere om kommende endringer i billettprisene for buss og hurtigbåt fra og med 1. februar 2024.

En kvinne står utenfor et busskur, hun smiler og ser på mobilen sin. På busskuret står det "Vestre Jakobselv". Bildet er tatt på vinterstid. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: passasjer venter på buss i Vestre Jakobselv, Vadsø kommune. Sunniva Tønsberg Gaski/FFK

Det er den første prisjusteringen på to år, og i løpet av de siste 24 månedene har prisveksten i samfunnet vært høyere enn normalt. Derfor har fylkestinget vedtatt en generell prisøkning på buss på 6 prosent og hurtigbåt på 15,62 prosent. Fergene forblir gratis.

Sjekk ut de nye bussprisene på Snelandia

Billigere å reise lenger

Reiser man ofte med buss eller over lengre distanser, vil man i mange tilfeller betale mindre enn før 1. februar.  Vi har redusert prisen på 30- og 90-dagers periodebilletter for å gjøre det billigere for de som er avhengig av buss i hverdagen.

I tillegg har vi økt antall soner i vår billettstruktur fra 8 til 12 soner. Endringen medfører at det lengre bussturer mellom 3 til 11 soner blir billigere enn prisene før 1. februar.

Kveldstur til ti kroner

Vi innfører også en ekstra billig kveldsbillett på bybussen (med rutenummer under 100). Etter klokka 17 koster en enkeltbillett kun 10 kroner. Dette for å gjøre det mer attraktivt å benytte buss til fritidsaktiviteter i en periode hvor det er god plass i bussen.

Billettproduktet «Snelandia 16–19», en månedsbillett for buss og hurtigbåt for de mellom 16 og 19 år,  vil ikke kunne kjøpes etter 1. februar.

Vi forstår at prisendringer kan påvirke reisebudsjettet, og derfor ønsker vi å gi en forklaring på hvorfor disse justeringene er nødvendige.

Prisøkning for buss

Prisøkningen på 6 prosent for bussbillettene reflekterer økte driftskostnader og behovet for å opprettholde en pålitelig og effektiv busservice. Det har vært en gradvis prisvekst over flere år, og denne justeringen er nødvendig for å sikre at vi kan opprettholde kvaliteten på tjenesten vi tilbyr. Drivstoffpriser, vedlikeholdskostnader og generelle operasjonelle utgifter er faktorer som har bidratt til behovet for prisendringer.

Prisjusteringen er lavere enn den generelle prisøkningen i samfunnet.

Prisøkning for hurtigbåt

Alle hurtigbåtbilletter blir 15,6 prosent dyrere. Det betyr for eksempel at en voksenbillett kjøpt om bord på VargsundXpressen vil øke fra 414 til 479 kroner.  

Dette er også et resultat av pågående prisvekst over flere år. Hurtigbåtdrift innebærer spesifikke utfordringer, inkludert økte drivstoffkostnader, vedlikehold av båtene og reguleringer som påvirker sjøtransport. Denne økningen er nødvendig for å møte disse utfordringene og opprettholde en pålitelig og sikker hurtigbåtservice.

Prisveksten tilsvarer det økte kostnadsnivået for sjøtransport.

Takk for forståelsen

Vi setter pris på forståelsen fra våre passasjerer mens vi gjennomfører disse nødvendige endringene. Målet vårt er alltid å tilby pålitelige og effektive transportservice, og disse prisjusteringene er avgjørende for å sikre at vi kan fortsette å levere kvalitetstjenester til lokalsamfunnet vårt. Vi ser frem til å fortsette å betjene våre passasjerer med dedikasjon og engasjement.