Hovedutvalget på befaring

I forbindelse med Hovedutvalget for samferdsel (HUS) sitt møte i Havøysund torsdag 30. mai, gjennomførte man befaring av noen kommunens prosjekter.

En mann og en kvinne står i en båt. De smiler til kamera. Sola skinner på dem. - Klikk for stort bildeHovedutvalgsleder for samferdsel, Odd Erling Mikalsen (FrP), og leder for samferdselsavdelinga i Finnmark fylkeskommune, Bjørg-Anita Joki, ombord M/S Hollendaren. Lars H. Engerengen/ FFK

Hovedutvalget gjennomførte etter i forbindelse med HUS-møtet et møte med Måsøy kommune, og diskuterte der ulike fellespunkter som kommune og fylkeskommune hadde i kommunen. Dette dreide seg om buss- og båtruter, kaier og mobildekning, som begge parter ser på som utfordrende.

M/S Hollendaren

Etter møtet dro hovedutvalget, samferdselsadministrasjonen og representanter fra kommunen med M/S Hollendaren til Ingøya og Rolvsøya. Fylkeskommunen har et prosjektert byggeprosjekt for ny kombibåtkai på Ingøya, og dette ble befart og diskutert. Her møtte de også representanter for innbyggerne.

Ferjekai

Deretter gikk turen videre til Rolvsøya, hvor fylkeskommunens ferjekai ble diskutert. Fenderveggen er kort, og bør forlenges for å sikre anløpene. I tillegg fikk representantene en fin demonstrasjon av hvordan denne typen fartøy og kaier fungerer, ved at en finsk trailer skulle være med. Denne rygget om bord og i godt vær ble den med tilbake til Havøysund.

Etter befaring og middag, reiste representantene hjem.

En ferge ved kai. Bildet er tatt fra dekk på båten. En bil ombord er synlig. Bildet er tatt på sommerhalvåret. Sola skinner, det er noe overskyet. - Klikk for stort bildeKombibåten M/S Hollendaren ved fylkeskommunen sin ferjekai i Rolvsøy, Måsøy kommune. En demonstrasjon av hvordan denne typen fartøy og kaier fungerer ble gitt. Lars H. Engerengen/ FFK