President Zelenskyj invitert til Finnmark for 80-årsmarkeringa av frigjøringa

Som tidligere annonsert har fylkesordfører Hans – Jacob Bønå (H) invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til 80-årsmarkeringa av frigjøringa i Øst-Finnmark som finner sted i slutten av oktober i år. 

Mann sitter ved kontorpult og signerer et brev - Klikk for stort bildeFylkesordfører Bønå inviterer Ukrainas president Zelenskyj til Finnmark. Ketil Steigen/FFK

Invitasjonen ble sendt via den ukrainske ambassaden fredag den 9. februar og er bekreftet mottatt. 

– Jeg inviterer Zelenskyj for å vise vår støtte til det ukrainske folk og deres frihetskamp. Jeg vil også sette et fokus på at vi som nasjon har mye å takke Ukraina for. Satt i perspektiv er det ikke lenge siden ukrainske soldater sloss for å frigjøre Norge fra nazistenes herjinger her oppe. Det ønsker jeg å anerkjenne. Nå er de selv under angrep fra en totalitær stat og trenger vår hjelp, sier Finnmarks fylkesordfører.

Fylkesordføreren avventer nå svar fra Ukrainas president.  

– Jeg har selvsagt all mulig forståelse for at president Zelenskyj utkjemper en krig i dette øyeblikk og er under et press få av oss kan fatte, men jeg håper selvsagt at han, eller noen han utpeker, vil markere frigjøringa i Øst-Finnmark sammen med oss i høst, sier Bønå.