Nord-Norges Europakontor ønsker Kirsti Methi velkommen til teamet i Brussel

Nord-Norges Europakontor har gleden av å kunngjøre at Kirsti Methi, med sin brede erfaring fra internasjonalt arbeid og lidenskap for Arktis, er det nyeste tilskuddet til vårt kontor i Brussel. Kirsti vender tilbake til hjerte av Europa, for å arbeide med europeisk samarbeid og arktiske spørsmål. 

Tilbake i Brusselbobla  

Kirsti Methi har en imponerende bakgrunn med arbeid for FN i Senegal og som direktør for NHOs kontor i Brussel på 1990-tallet. 

– Jeg har alltid vært fascinert av samarbeidets kraft i EU. Det å vende tilbake til Brussel, og se hvordan unionen har utvidet seg, gir meg en unik mulighet til å gjenoppta og videreutvikle mitt engasjement for europeiske og arktiske spørsmål, sier Kirsti.

Bildet viser en smilende, middelaldrende dame. Hun står i en park i et urbant strøk.  - Klikk for stort bildeKirsti Mehti har vendt tilbake til hjertet av Europa North Norway European Office

Et hjerte som banker for Arktis og europeisk samarbeid

I sin rolle ved kontoret vil Kirsti fokusere på strategiske områder som forskning og utvikling og energisektoren, spesielt i lys av Europas overgang til fornybare energikilder.

– EUs forsknings- og innovasjonsfond er avgjørende for å drive frem grønn omstilling, noe som er vitalt både for Europa og Norge, forklarer hun.

Kontorets direktør, Nils Kristian Sørheim Nilsen, er også entusiastisk om Kirstis ankomst.

– Vi er veldig glade for at Kirsti skal begynne å jobbe hos oss. Hun drar med seg en bred portefølje og lang erfaring, både fra Nord-Norge og fra tidligere år i Brussel. Det ser vi absolutt frem til.

Ønsker å være en god oversetter  

Kirsti ser spesielt frem til å fungere som en oversetter mellom EU og nordnorsk virkelighet, og ønsker å styrke kontorets relevans for regionens aktører. 

– Det å kunne oversette EUs kompleksitet til praktiske løsninger for Nord-Norge er hva jeg ser mest frem til, sier hun.