Har avpublisert Barents On Time

Onsdag formiddag avpubliserte Finnmark fylkeskommune nettsiden Barents On Time. 

Nettsiden var resultat av et tidligere samarbeid mellom Finnmark, Lappland og Murmansk, og inneholdt informasjon om de tre fylkene.

– Vi ser at det er riktig å avslutte prosjektet på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, og har derfor tatt ned nettsiden, sier Lars Engerengen, konstituert leder for kollektiv i Finnmark fylkeskommune.

Bildet viser en buss fra innsiden. Rattet er synlig i venstre hjørne, og bussen kjører mot en skiltet rundkjøring. - Klikk for stort bildeBUSSREISER: Nettsiden Barents On Time ble avpublisert onsdag formiddag. Sunniva Tønsberg Gaski

Samarbeidet avsluttet

Nettsiden var resultat av et trepartsprosjekt mellom Finnmark, Lappland og Murmansk fylkes, men samarbeidet ble avsluttet høsten 2021. Avtalen var imidlertid at Finnmark fylkeskommune skulle drifte nettsiden til 2025.

Prosjektet kom i sin tid i stand for å legge forholdene bedre til rette for de kommersielle busselskapene som drifter over grensa.

– Nettsiden er tatt ned slik at vi kan omstrukturere den til et norsk-finsk samarbeid med fokus på Finnmark og Lappland. Vi håndterte dette så fort det ble bragt til vår oppmerksomhet, sier Engerengen.

Ingen kontakt

Han sier at de ikke har hatt noe å gjøre med Murmansk fylke siden før pandemien, men at informasjonen om Murmansk ble liggende på nettsiden på grunn av at de var partner i prosjektet da det pågikk.

I det 30 år lange Barentssamarbeidet har det vært svært mange ulike prosjekter og tiltak, som har gått over tid. Det gjør at det fortsatt kan finnes publikasjoner som fortsatt ligger tilgjengelig.

– En påminnelse

Kommunikasjonssjef i Finnmark fylkeskommune, Trond Magne Henriksen, sier at fylkeskommunen nå undersøker om det finnes lignende publikasjoner.

– Vi tar dette som en påminnelse som skjerper oss i vårt videre arbeid, og skal ta tak i det på best mulig måte, sier Henriksen.