Vil du delta på Grüne Woche i Berlin 2025?

Nå søker vi etter kandidater fra Nord-Norge som kan vise fram det beste fra landsdelen under Grüne Woche 2025 i Berlin.

En mann med kort, brunt hår holder en tørrfisk i armene. Han har på seg en blå genser med mønster. Bak ham er det flere mennesker. - Klikk for stort bildeDELTAGELSE: Vegard Berge Uglebakken fra Æventyr i Alta representerte Nord-Norge på den nordnorske fellesstanden i 2023. Karoline Almås Sørensen

17.–26. januar arrangeres Grüne Woche 2025 i Berlin. Messen er blant verdens største mat- og landbruksmesser, og er et viktig møtested for landbruk, matindustri og reiseliv.

Nå søker vi etter kandidater til en nordnorsk fellesstand, som sammen med Fjord-Norge skal vise frem det beste regionene har å by på.

Se lenke til påmelding nederst i saken.

To menn står foran kamera. Mannen til venstre har kort hår og skjegg. Han smiler. Han har på seg en mørkeblå genser med mønster. Mannen til høyre har mørkt, kort hår og mørk dress med hvit skjorte og slips. Han holder et glass øl i hånden. - Klikk for stort bildeBESØK: Stian Feldt Didriksen i Qvænbrygg i Vadsø fikk besøk av landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) på messa i 2024. Karoline Almås Sørensen

Målet er at de som velges ut til å representere Nord-Norge, skal vise et mangfold av mat- og reiselivsbedrifter.

Variasjon

Vi vil ha med bedrifter fra reindrift, landbruk, sjømat og reiseliv på laget. 

Geografisk spredning, egnethet og bedrifter som samlet sett gir gode produktkombinasjoner, er også viktig når vi velger ut bedrifter.

Matbedrifter som foreslås, må ha godkjenning for salg i utlandet. For kjøtt og melkeprodusenter, betyr dette godkjent EFTA-nummer. Reiselivsbedriftene må gjerne ha utgangspunkt i en landbrukseiendom.

Samles i Tromsø

Vi velger ut omtrent 23 bedrifter hjemmehørende fra Finnmark, Troms og Nordland. Du kan foreslå deg selv. 

Tre menn sitter ved siden av hverandre. Mannen til venstre har på seg lys dressjakke og har kort hår. Mannen i midten har kort hår og bruker samisk kofte. Mannen til høyre har kort hår og samisk kofte. - Klikk for stort bildeLAVVO: Mikkel Isak Eira (H) var Finnmark fylkeskommunes offisielle representant på Grüne Woche i 2024. Her i lavvoen sammen med Håkon Vahl (H) fra Troms (til venstre), og Ailu Utsi (til høyre) fra Davvi Siida. Karoline Almås Sørensen

Én person fra hver bedrift blir med i den offisielle delegasjonen.

Nord-Norges representanter samles i Tromsø 16.–17. oktober. Der legges grunnlaget for et godt samarbeid i Berlin, og målet er å lage en matmeny til bruk i Tyskland, at vi blir kjent og får nye samarbeidspartnere før reisen til Grüne Woche. 

Høstsamlingen er obligatorisk for Grüne Woche-deltagerne. Det må være samme person som deltar begge steder

Samarbeid

Finnmark, Nord-Norge og Norge deltar på Grüne Woche 2025 for å utvikle Norge som anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. 

Det er prosjektet «Felles Nord-Norsk deltagelse på IGW» – bestående av Finnmark, Troms og Nordland fylkeskommuner, Innovasjon Norge og Sametinget – som står bak finansieringen av prosjektet.

Også Statsforvalteren i Troms og Finnmark, Statsforvalteren i Nordland og Nord-Norsk Reiseliv AS deltar som fullverdige partnere.

Meld din interesse

Påmeldingsskjema og mer informasjon finner du på Nordland fylkeskommunes nettsider