Julehilsen fra fylkesordfører Hans-Jacob Bønå

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å sende en julehilsen til alle finnmarkinger og de som er glade i Finnmark. Både de som bor her, og de som er bosatt andre steder. 

Etter en velfortjent julehøytid, som vi i disse dager går inn i, tar vi over nyttår fatt på byggingen av nye Finnmark fylke. Jeg ser veldig fram til dette, og gleder meg til å bidra sammen med alle som ønsker vårt fylke vel. 

Siden valget i høst har jeg lært både fylkeskommunen og mine kolleger fra både flertallet og mindretallet i fylkestinget bedre å kjenne.

Jeg må si at det har gjort meg enda tryggere på at vi sammen kan få til mye bra for Finnmark. Her er det mye god vilje, og selv om vi ikke er enige om alt når det gjelder veiene til målet, så er selve målet det samme: en god og suksessfylt framtid for Finnmark og alle som bor her.  

Som jeg har nevnt mange ganger, er jobb nummer én å legge til rette for at flere velger å bli finnmarkinger. Jeg har et hårete mål, og det er 100.000 innbyggere i Finnmark innen 2050. Det kan man gjerne le av, men for meg er det ramme alvor. 

Men det hjelper selvsagt ikke at jeg bare snakker om målet – det må jobbes med på alle måter for å få til, og der trenger vi innsats fra alle. Vi trenger både flere som velger å bli her og stifte familie, og flere som velger å flytte hit med sine familier. 

Men dere, først skal vi ha julefeiring. Og jeg ønsker hver og en av dere en fredfull og god juletid. Riktig god jul til dere alle!

 

Med vennlig hilsen,

Hans-Jacob Bønå
Fylkesordfører