TILSAGN: Raymond Robertsen (H) leder hovedutvalg for kompetanse i Finnmark fylkeskommune.
Chand Deep Kardey
Hovedutvalg for kompetanse (HUK) vedtok fordeling av midler til integrering og kompetanseheving i sitt møte 18. februar.
Til sammen er 3,07 millioner kroner fordelt til prosjekter i Nordkapp, Hammerfest, Alta, Hasvik, Lebesby og Berlevåg/Vestre Varanger.
Potensiale i inkludering
– Arbeids- og næringslivet i Finnmark trenger folk og kompetanse for å levere tjenester og skape utvikling og vekst. Det ligger et potensiale i bedre inkludering og styrking av kompetansen til arbeidsinnvandrere og flyktninger med høyere utdannelse, sier HUK-leder Raymond Robertsen (H).
Åtte søkere fikk innvilget tilsagn til prosjekter som blant annet inkluderer norskopplæring, gründerkurs, mentorordninger og inkluderingstiltak.
Robertsen er glad for at Finnmark fylkeskommune har fått utlyst midler til kompetanse- og integreringstiltak.
Skal styrke tilgang til arbeidskraft og kompetanse
– Skal folk bosette seg fast i Finnmark, må de trives og se for seg en framtid her – både for seg og sine barn. Og de må få bruke og bygge videre på den kompetansen de har, sier han.
Formålet med midlene til integrering og kompetanseheving for arbeidsinnvandrere og høyt utdannede flyktninger, er å styrke tilgang til arbeidskraft med etterspurt kompetanse i Finnmark.
Ordningen bidrar til inkludering og kompetanseheving av innvandrere, jamfør arbeids- og næringslivsbehov.
Fast ordning
– Dette krever tilrettelegging og tiltak som kommunene ofte ikke har midler eller ressurser til. Nå er vi spent på å følge prosjektene som igangsettes, og se hvilke effekter de kan utløse, sier Robertsen.
HUK vedtok også å utlyse midler til kompetanseheving og integrering av arbeidsinnvandrere og høyt utdannede flyktninger som en fast årlig tilskuddsordning fra 2025-2027.
Søknadsfrist for 2025 vil bli annonsert på Finnmark fylkeskommunes nettsider.
Disse fikk innvilget tilsagn