Fylkeskommunen er ikke fornøyd med ferjeleveransen

I omtrent en uke har M/F Hasvik vært ute av drift, og seilingsutfordringene i de tre Øksfjordsambandene ser ut til å kunne bli langvarig. 

Fylkeskommunen som kjøper ferjetjenestene hos rederiet Boreal Sjø er langt fra fornøyd med leveransen, og vil innkalle operatøren til en gjennomgang av kontrakt, og forventning til leveransen.

Selskapet Boreal Sjø AS har kontrakt på de tre sambandene som har utgangspunkt i Øksfjord, og som binder Vestre Loppa og Hasvik med fastlandet. Kontrakten løper fra 2016 – 2025, og gjennomføres med LNG-fartøyene M/F Hasvik og M/F Bergsfjord. 

En mann smiler til kamera. Han har på seg dunjakke. Bildet er tatt på vinterstid ved sjøen. - Klikk for stort bildeKonstituert leder for kollektivtransport i Finnmark fylkeskommune, Lars Engerengen.

Reservefartøyet går i rute annet sted i landet

Konstituert leder for kollektivtransport i Finnmark fylkeskommune, Lars Engerengen, forteller at i henhold til kontrakt skal rederiet sette inn reservefartøy etter et gitt antall dager.

– Det har ikke skjedd. Når vi i tillegg blir informert om at reservefartøyet går i rute annet sted i landet, så liker vi det svært dårlig, sier Engerengen.

Det er tredje gangen dette skjer bare siste året.

– Vi skal innkalle operatøren til en samtale, samt sanksjonere i henhold til hva som er mulig i kontrakten, avslutter Engerengen.

Ved spørsmål, send mail til media.samferdsel@ffk.no.

Ferjekai med en ferge som forlater anløpet. Bildet er tatt på sommerstid. I bakgrunnen ser man fjell. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: Øksfjord fergekai, bildet er tatt ved en tidligere anledning. Sunniva Tønsberg Gaski/ FFK