Lihkku sámi álbmotbeivviin!

Markering av Samefolkets dag i fylkestingssalen. Foto: Nina Merete Austad - Klikk for stort bilde

Tale, diktopplesning og lønsjkonsert stod på programmet da ansatte møttes for å markere den samiske nasjonaldagen i fylkestingssalen.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik holdt velkomsttale under markeringa av den samiske nasjonaldagen på Fylkeshuset.

En gledelig og viktig tradisjonRagnhild Vassvik ønsker velkommen til markering av Samefolkets dag. Foto: Anne Turid Garshol - Klikk for stort bilde

- Det er veldig gledelig at vi har som tradisjon å markere den samiske nasjonaldagen her på Fylkeshuset og i andre fylkeskommunale virksomheter, sa Vassvik.

- På denne dagen markerer vi de milepæler som er oppnådd i arbeidet med styrking og synliggjøring av samisk språk og kultur. Samtidig skal vi huske at det fremdeles er behov for å finne nye veier i arbeidet med å styrke det samiske og å fremme minoritetskultur generelt, avsluttet Vassvik.

 

Kulturelle innslag

Marion Palmer holdt opplesning fra sitt forfatterskap med utgangspunkt i boka "Utsatte strøk - Rašis guovllut". Palmer er opprinnelig fra Kvalsund. Finnmark, kystkultur og sjøsamisk identitet står sentralt i hennes forfatterskap. Elle Márjá Eira holdt til slutt lønsjkonsert sammen med Morten Hyld Pettersen. Musikken hennes beskrives som politisk, poetisk, stemningsfull og ekte.

Marion Palmer holdt opplesning under markeringa av Samefolkets dag på Fylkeshuset. Foto: Anne Turid Garshol - Klikk for stort bildeElle Márjá Eira holdt lønsjkonsert under markeringa av Samefolkets dag på Fylkeshuset. Foto: Anne Turid Garshol - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?