Samisk språk, kultur og samfunn

Her kan du lese mer om vårt arbeid med det samiske samt våre samarbeidsavtaler som berører samisk språk, kultur og samfunn.

I tillegg er du velkommen til å ta kontakt med oss på samisk@ffk.no

Markering av Samefolkets dag i fylkestingssalen

Tale, diktopplesning og lønsjkonsert stod på programmet da ansatte møttes for å markere den samiske nasjonaldagen i fylkestingssalen.

 

Ragnhild Vassvik under åpningen av Skoltesamisk museum 2017

Nå kan du søke om midler til å styrke og synliggjøre samisk språk og kultur i Finnmark. Søknadsfristen er 15. januar 2018.

Ánnásuolu 1

Samefolkets dag markeres årlig i FFKs virksomheter. Her får du et innblikk i markeringa på Fylkeshuset.

Samisk flagg Foto Nina Merete Austad 1

Fylkesutvalget vedtok tirsdag 14. mars høringssvar til samisk språkutvalgs utredning Hjertespråket om situasjonen for samiske språk i det offentlige.

Ragnhild Vassvik og Geir Ove Bakken i Nidarosdomen Foto Nina Merete Austad

 

Fylkeskommunene i nord presenterte i går kveld sin jubileumsgave til Tråante 2017: Det samiske oratoriet "Vidderna inom mig" framført i Nidarosdomen.

Synnøve Persen og fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik under Tråante 2017

Fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik åpnet søndag Synnøve Persens utstilling "Who's Afraid? Gii ballá?" under Tråante 2017-jubileet.

DSC_0282 Norsk og samisk flagg Foto Nina Merete Austad.JPG

I anledning Tråante 2017 - hundreårsmarkeringen for det første allsamiske landsmøtet i Trondheim - presenterer Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner verket Vidderna inom mig. Stykket er et samisk oratorium av Svante Henryson.

20160222_190520 kart over finnmark samisk.jpg

Finnmark er det fylket med langt flest samiske språkforvaltningskommuner.

Samisk og norsk flagg

Her kan du lese om Finnmark fylkeskommunes strategier for det interne arbeidet for styrking og synliggjøring av samisk språk, kultur og samfunn. Strategiene ble vedtatt i fylkesutvalget 8. desember 2015.

DSC_6324.JPG

Språklig og kulturell revitalisering, tospråklighetsordningen, mål og muligheter samt fylkeskommunens rolle som pådriver i samiskarbeidet var temaer under lederseminaret "Samisk i FFK".

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Nina Merete Austad
rådgiver - samisk språk, kultur og samfunn
78 96 30 38