Velkommen til våre sider for samisk språk, kultur og samfunn!

Skoltesamisk perlebroderi. Foto: Nina Merete Austad - Klikk for stort bilde Her kan du lese mer om vårt arbeid med det samiske samt våre samarbeidsavtaler som berører samisk språk, kultur og samfunn.

I tillegg er du velkommen til å ta kontakt med oss på samisk@ffk.no

flagg fylkeshuset

– Vi markerer nasjonaldagen til en stor del av befolkninga i fylket vårt, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik. Hun ønsker alle til lykke med samefolkets dag.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo undertegnet 10

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo møttes mandag i Karasjok for å undertegne den nye samarbeidsavtalen mellom Sametinget og Finnmark fylkeskommune.

Sametingspresident Aili Keskitalo og fylkesordfører Ragnhild Vassvik

Den nye samarbeidsavtalen mellom Sametinget og Finnmark fylkeskommune stod på dagsorden da fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo møttes ved Ä'vv Skoltesamisk museum i Neiden 16. august.

Sametinget

Samarbeidsavtalen mellom Sametinget og Finnmark fylkeskommune ble vedtatt i Finnmark fylkesting 20. juni 2018.

Kvenske stedsnavn

Språkrådet lyser ut tilskudd til innsamling og registrering av stedsnavn. Private, kommuner og fylkeskommuner i samarbeid med frivillige lag og organisasjoner kan søke. Søknadsfrist: 1. august 2018.

Markering av Samefolkets dag i fylkestingssalen

Tale, diktopplesning og lønsjkonsert stod på programmet da ansatte møttes for å markere den samiske nasjonaldagen i fylkestingssalen.

 

Ragnhild Vassvik under åpningen av Skoltesamisk museum 2017

Nå kan du søke om midler til å styrke og synliggjøre samisk språk og kultur i Finnmark. Søknadsfristen er 15. januar 2018.

Ánnásuolu 1

Samefolkets dag markeres årlig i FFKs virksomheter. Her får du et innblikk i markeringa på Fylkeshuset.

Samisk flagg Foto Nina Merete Austad 1

Fylkesutvalget vedtok tirsdag 14. mars høringssvar til samisk språkutvalgs utredning Hjertespråket om situasjonen for samiske språk i det offentlige.

Ragnhild Vassvik og Geir Ove Bakken i Nidarosdomen Foto Nina Merete Austad

 

Fylkeskommunene i nord presenterte i går kveld sin jubileumsgave til Tråante 2017: Det samiske oratoriet "Vidderna inom mig" framført i Nidarosdomen.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Nina Merete Austad
rådgiver - samisk språk, kultur og samfunn
78 96 30 38
992 29 940