Vil ha større ferge i sambandet Øksfjord – Hasvik

Slik ser den nåværende ferja ut som går mellom Øksfjord og Hasvik. Foto: Lars Engerengen - Klikk for stort bildeSlik ser den nåværende ferja ut som går mellom Øksfjord og Hasvik. Foto: Lars Engerengen Hovedutvalget for samferdsel vedtok ny og større ferge i sambandet Øksfjord – Hasvik i forbindelse med behandling av handlingsprogram for kollektivtrafikk.

- Ved å vedta ny og større ferge i handlingsprogrammet, er dette et signal til administrasjonen om å se på mulighetene for å gi innbyggerne i Hasvik og Loppa et bedre tilbud, sier Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for samferdsel.

Avhengig av penger fra fylkestinget

Første skritt på veien for å realisere ny og større ferge er å nedfelle ny ferge i handlingsprogrammet. En realisering av en ny ferge er avhengig av at fylkestinget bevilger penger.

– Uten ekstra bevilgning i fra fylkestinget vil det ikke være mulig å følge opp med et større fartøy mellom Øksfjord og Hasvik, forteller Bakken.

Handlingsprogrammet for kollektivtransport (PDF, 792 kB) er en konkretisering av regional transportplan, hvor handlingsprogrammets formål er å komme med en konkretisering av strategiske og konkrete tiltak for programperioden 2018-2021.
Fant du det du lette etter?