Viktig skolekonferanse i Alta

Elever med PC - Klikk for stort bildeSamarbeidet mellom videregående skoler ig grunnskolene var ett av temaene på skolefaglig kommunekonferanse ( illustrasjonsfoto Ekaterina Golitsyna).85 skoleledere deltok da Finnmark fylkeskommune inviterte skoleledere i Finnmark til skolefaglig kommunekonferanse i Alta 6.-7. mars.

Tema var «Den gode finnmarksskolen og styrking av partnerskapet mellom grunnskolene og de videregående skolene, og regnes for å være av stor betydning som skal komme elevene til gode.

Dette var den fjerde skolefaglige kommunekonferansen som Fylkeskommunen har gjennomført, og den gode finnmarksskolen og styrking av partnerskapet mellom grunnskoleopplæringen og videregående opplæring som var hovedtema denne gangen.

Styrke samarbeid

Målet er å forsterke samarbeide i det 13-årige skoleløpet og konkretisere et videre samarbeid fra 2017 til 2020. Deltakerne var oppvekstsjefer, sektorledere, skolefaglige ansvarlige og rektorer i grunnskoler med ungdomstrinn, rektorer i videregående skoler, representanter fra skoleeier nivået i Finnmark fylkeskommune, ansatte hos Fylkesmannen m.fl.

Viktige beslutningstakere 

- Dette er en viktig konferanse for skoleledere i vårt fylke, på grunn av den gode representasjonen og fordi alle som er invitert i stor grad er beslutningstakere på flere nivåer og således kan påvirke gjennomføringen i videregående skoler, sier opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen.