Vassvik: – Ungdom må få en stemme i Europa

Klikk for stort bildeRagnhild Vassvik (t.v.) sammen med Anna Oliva Taksgård, norsk representant i Barents Regional Youth Council og Ida Thorseng Huru (til høyre), fagleder for allmennkultur i Finnmark fylkeskommune. Foto: Matthias Kock/Finnmark fylkeskommune

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik mener det er viktig at norsk ungdom blir hørt når det gjelder regjeringens arbeid mot EU.

Vassvik deltok tirsdag 14. mai på Europapolitisk forum på Hamar. Det gjorde hun sammen med en representant fra Barents Regional Youth Council.

Forumet samles halvårlig og gir representanter fra hele landet mulighet til å diskutere utvikling i europeisk politikk, Norges europapolitikk og utviklinger innen EØS/EFTA med regjeringen.

Det viktigste temaet i år er ungdomsmedvirking i Norges europapolitikk. Fylkesordføreren fra Finnmark, som representerer Nord-Norge i år, mener at det er viktig at norsk ungdom blir hørt også når det gjelder regjeringens arbeid mot EU.

– Vi håper at ungdommens stemme får en tydeligere plass i regjeringens europapolitikk. I nord har vi - sammen med mange andre regioner i Europa - store utfordringer med fraflytting og manglende arbeidskraft. Vi ønsker at ungdommene våre vender tilbake, men vi trenger selvsagt å komme i dialog med dem dersom vi skal utvikle gode tiltak som gjør lokalsamfunnet attraktivt igjen, sier Vassvik. 

Fant du det du lette etter?