Ungdommen leverte på UKM

Fra årets UKM fylkesfestival i Alta. Foto: UKM Media. - Klikk for stort bildeFra årets UKM fylkesfestival i Alta. Foto: UKM Media.

I helga gikk UKM fylkesfestivalen av stabelen i Alta kultursal. Nærmere 250 ungdommer fra hele Finnmark deltok med sceneinnslag, kunstverk og filmer.

Ungdom deltar også som konferansierer, teknikere, unge arrangører og med media.

- Vi er imponert over alle som  har vært med på å skape fire fantastiske forestillinger og en utstilling i Kultursalen i Alta i helga. Finnmark er rik på ungdommer som produserer kunst og kulturuttrykk, og alle som deltok i helga fortjener heder og ære for god innholdsproduksjon til årets UKM.Det sier juryformann Irene Nordhaug Hansen.

Roser vertskommunen

Finnmark fylkeskommune eier UKM Fylkesfestivalen og setter ut arrangementet til en vertskommune. Siden 2013 er det Alta kommune som har hatt ansvar for gjennomføringen av fylkesarrangementet. Fylkesleder Karoline Andreassen Tandberg roser Alta kommune for jobben de har gjort med årets festival.

- Ungdommene er fornøyde, forestillingene er profesjonelle og godt gjennomarbeidet, og flerkameraproduksjon ved medielinja til Alta videregående er imponerende, sier fylkeslederen.

Videre til nasjonal festival

I år ble det plukket ut 21 deltagere som skal representere Finnmark på den nasjonale UKM festivalen i Sandnes i juni.De som har blitt plukket ut er:

Dans: Comess fra Alta
Musikk: Christoffer Jankila fra Vadsø,Tara Markussen fra Hammerfest, Stuck in north fra Alta, Complexx fra Lebesby.
Film: Marita Lebesby Isaksen fra Porsanger
Kunst: Elise Lauritsen fra Lebesby, Dan- Håvard/Sander/Lars Petter fra Vadsø, Marita Hansen og Magdalena Jenssen fra Lebesby.

Utvalget består av sceneinnslag som dans, sang, elektronikaband og trommesolo. Vi har også sendt videre en musikkvideo fra Porsanger, samt 4 kunstverk. I tillegg nomineres deltagere fra sjangrene Ung artist, konferansier og UKM Media. UKM Norge vil på bakgrunn av alle fylkenes nominasjoner, plukke ut deltagere fra disse sjangergruppene.

Fant du det du lette etter?