Undertegnet samarbeidsavtale

Klikk for stort bildeFylkesordfører Runar Sjåstad undertegner ny samarbeidsavtale med guvernør Marina Kovtun i Murmansk. Foto: Markus Karlsen.

Fylkesordfører Runar Sjåstad ledet en delegasjon fra Nord-Norge til Murmansk for å undertegne en ny samarbeidsavtale (PDF, 781 kB) mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk oblast regjering. Også med i delegasjonen var lederen for Stortingets utenriks- og forsvarskomite.

I løpet av besøket møtte delegasjonen med guvernøren i Murmansk fylke, Marina Kovtun, lederen for fylkestinget Mikail Ilinykh og det norske generalkonsulatet.  De besøkte også den norske videregående skolen og Barentssekretariatet.

– Under de rådende politiske omstendigheter er det spesielt viktig å synliggjøre det regionale samarbeidet. Jeg er derfor spesielt glad for at vi har undertegnet en ny samarbeidsavtale og at vi har med oss representanter fra hele Nord-Norge, sa Runar Sjåstad.

Jobber med felles varslingsavtale

Besøket som finner sted under Murmansk Business Week faller også sammen med det første møtet i den regionale norsk/russiske arbeidsgruppen på havbruk. Her vil man jobbe med å etablere en felles varslingsavtale.

– Flyktningestrømmen over grensa var også et tema som kom opp, og vi var begge enige om at det er svært viktig at man kom frem til en bilateral løsning så snart som mulig. Dette er en utfordring på begge sidene av grensen, sa Sjåstad.

Les samarbeidsavtalen (PDF, 781 kB)

Kontaktperson: Runar Sjåstad, tlf: 78 96 32 32 / 415 52 985

Fant du det du lette etter?