Stipend til utøvende kulturarbeidere

Linn Henriksen - Klikk for stort bilde

Hilde Skancke Pedersen tildeles arbeidsstipend for kunstnere 2019-2021, Laila Kolostyak får stipend for etablerte filmarbeidere, og Linn Henriksen for nyetablerte filmarbeidere, begge for perioden 2019-2020. Kunstnerstipendet er på 100 000 årlig, mens filmarbeiderstipendene er på 75 000 kr årlig. Dette vedtok Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel på sitt møte i dag.

Kunstnerstipendet

Hilde Skancke Pedersen - Klikk for stort bildeHilde Skancke Pedersen, Kautokeino, er en svært allsidig og tverrfaglig kunstner som arbeider innen kunst, litteratur, scenografi og design. Hun gjennom sitt virke gitt mange og viktige kunstneriske bidrag både innenfor og utenfor fylket, og hun har gjort en stor innsats for kunstmiljøet i Finnmark. Hun vil bruke stipendet til å utarbeide sitt utstillingsprosjekt «Vuoiŋŋastat – Åndedrag» som skal stilles ut på Samisk senter for samtidskunst i Karasjok i 2020. Utstillingen vil også bli vist andre steder. Pedersen er en særdeles kompetent og verdig stipendmottaker.

Filmarbeiderstipendene

Laila Kolostyak - Klikk for stort bildeEtablert: Laila Kolostyak, Alta. Hun har vært ansvarlig for klipping av dokumentarfilmer, videoprosjekter og musikkvideoer i Norge og Frankrike. Hun jobber gjerne tverrfaglig hvor hun engasjerer seg i prosjekter som billedkunster, scenograf og filmklipper. Stipendet skal brukes til et dokumentarfilmprosjekt med animasjon av barnetegninger. Prosjekttittelen er «Lys i mørketid» og tar utgangspunkt i mørketidskulturen sett med russiske, finske og norske barns øyne.

Nyetablert: Linn Henriksen, Alta. Henriksen har arbeidet med kostymedesign innen filmbransjen i flere år, og har arbeidet med bransjebyggende tiltak. I 2014 startet hun produksjonsselskapet Paranord sammen med Nils Gaup og er derfor relativt nyetablert som produsent. Hun vil bruke stipendet på fire prosjekter; «Mørkredd», en triller med regi av Nils Gaup, «Kampen for Aksel Waldemar Johannessen» en dokumentar med regi av Nils Gaup, «Tystnaden i Sapmi» en dokumentar med regi av Liselotte Wajstedt og «Lovebot» en kortfilm med regi av Stig Frode Henriksen.

Det er spennende mottakere av stipendene, og vi ser frem til å følge arbeidene deres.

Fant du det du lette etter?