Søk Barentsstipend innen kunst og kultur

Klikk for stort bildeFørste norske stipendmottaker var Samovarteateret v. Bente Andersen, som fikk overrakt stipendet under ministermøtet i Arkhangelsk i 2017. Foto: Nina M. AustadFor andre gang utlyses Barentsstipendet. Fire stipender på 10 000 euro hver skal deles ut innenfor området kunst og kultur.

Det er Joint Working Group on Culture, som i samarbeid med Barents Euro-Arctic Council (BEAC), deler ut fire stipender på 10 000 euro i Norge, Sverige Finland og Russland innenfor området kunst og kultur. Stipendene skal gå til en kunstner/institusjon/ organisasjon som bor og arbeider i Barenrsregionen i hvert av medlemslandene.

Barentsstipendet er finansiert av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, Det norske kulturdepartement og Det norske utenriksdepartement.

Barentsstipendets formål er å anerkjenne fremragende kunst og kultur som skapes gjennom grenseoverskridende samarbeid på tvers i Barentsregionen. Barentsstipendet skal fremme felles arenaer og møteplasser for kunstnerisk og kulturell utvikling i regionen.

Søknad sendes til info@barents.no og merkes «Barentsstipend». Fristen for å søke på stipendet er 25. mars 2019. Se hvilke krav det er til søknaden i utlysningsteksten (DOCX, 16 kB)

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Kirsti Riesto
Seniorrådgiver
78 96 31 13
415 46 644