Søk Barentsstipend innen kunst og kultur

Klikk for stort bildeFørste norske stipendmottaker var Samovarteateret v. Bente Andersen, som fikk overrakt stipendet under ministermøtet i Arkhangelsk i 2017. Foto: Nina M. Austad For andre gang utlyses Barentsstipendet. Fire stipender på 10 000 euro hver skal deles ut innenfor området kunst og kultur.

Det er Joint Working Group on Culture, som i samarbeid med Barents Euro-Arctic Council (BEAC), deler ut fire stipender på 10 000 euro i Norge, Sverige Finland og Russland innenfor området kunst og kultur. Stipendene skal gå til en kunstner/institusjon/ organisasjon som bor og arbeider i Barenrsregionen i hvert av medlemslandene.

Barentsstipendet er finansiert av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, Det norske kulturdepartement og Det norske utenriksdepartement.

Barentsstipendets formål er å anerkjenne fremragende kunst og kultur som skapes gjennom grenseoverskridende samarbeid på tvers i Barentsregionen. Barentsstipendet skal fremme felles arenaer og møteplasser for kunstnerisk og kulturell utvikling i regionen.

Søknad sendes til info@barents.no og merkes «Barentsstipend». Fristen for å søke på stipendet er 25. mars 2019. Se hvilke krav det er til søknaden i utlysningsteksten (DOCX, 16 kB)

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Kirsti Riesto
Seniorrådgiver
78 96 31 13
415 46 644