Skolene møtes i Alta

Klikk for stort bilde480 skoleledere og pedagogisk ansatte møtes i disse dager i Alta. Foto: Maria Borch Mietinen

500 ansatte ved fylkets videregående skoler møtes i dag i Alta. Læringsdagene er i gang og skal foregå over to dager.

Klikk for stort bildeDet er fylkesrådmann Øystein Ruud og opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen som inviterer til Læringsdagene. Foto: Maria Borch Mietinen

For første gang arrangeres Læringsdagene – skolekonferansen for skoleledere og pedagogisk ansatte i videregående skoler. Tittelen på konferansen er «Den gode finnmarksskolen» og målet er å øke kunnskap og samarbeid på tvers i fylket.

- Vi må jobbe sammen

Opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen og hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigsen ønsket velkommen til de 480 deltakerne.

- Vi står foran store utfordringer i den videregående skolen, men vi må jobbe sammen. Det var hovedbudskapet til Ingebrigtsen.

Fylkesrådmann Øystein Ruud åpnet konferansen. I hans tale snakket han om den felles pedagogiske plattformen som skal opp til behandling i fylkestinget i neste uke:

- Foruten å øke kunnskap om hverandre og å inspirere til samarbeid på tvers i det flotte fylket vårt, så markerer Læringsdagene her i Alta en felles pedagogisk plattform for «Den gode finnmarksskolen».

- Høye ambisjoner

Felles pedagogisk plattform var rød tråd også i Eirik Irgens foredrag. Han er professor i utdanningsledelse ved NTNU. Tema var hvordan oppnå målene som er satt i dokumentet.

- «Den gode finnmarksskolen» er et dokument med viktige oppgaver, høye ambisjoner og gode intensjoner. Det er gjennom troverdig og tilstrekkelig koordinert innsats at vi lykkes med den gode skolen, sa Irgens.

Digiuniverset

Bente Sollid Storehaug rundet av mandagen med sitt foredrag om Digiuniverset, der deltakerne fikk inngående informasjon om hva det er og hva det betyr for oss i framtiden. Storehaug er administrerende direktør i ESV Digital Nordic.

På tirsdag, andre og siste dag av konferansen, kommer tidligere landslagstrener for kvinnelandslaget i fotball, Roger Finjord. Han skal snakke om teambygging - hva som motiverer og hva som skaper resultatet. Thomas Nordahl, professor ved Høgskolen i Hedmark, skal snakke om skolen som utviklingsarena for ansatte og elever.

Dette står på programmet (PDF, 319 kB):

Se hvem som deltar på Læringsdagene (XLS, 73 kB)