Skal lede Scene Finnmark

Brynjar Strand Rasmussen skal lede Scene Finnmark. - Klikk for stort bilde

Finnmark fylkeskommunes kulturinstitusjon Scene Finnmark har ansatt ny leder, Brynjar Strand Rasmussen.

Strand Rasmussen er 41 år. Han er opprinnelig fra Nordfjordeid, Sogn og Fjordane, men bor nå i Kjøllefjord.

Banker for Finnmark

Han har et bankende hjerte for Finnmark og et like bankende hjerte for kultur. Strand Rasmussen har gjennom mange år fulgt kulturlivet i Nord-Norge tett og har igjennom sin tid som musiker og produsent jobbet aktivt for å skape et levende kulturliv i bygd og by.

- Jeg er brennende opptatt av våre lokalsamfunn og verdien dette har for vår landsdel og vårt land, der kultur spiller en stor og viktig rolle, sier han.

- Mine år i nord har gitt meg god kunnskap om våre områder som jeg har tatt med inn i mitt arbeid i nasjonale styrer og utvalg som Norsk Jazzforum og Fond for utøvende kunstnere. Det å framsnakke de unike og de sterke signaturene fra våre områder har vært og er viktig for meg.

Profesjonell musiker og produsent

Han kommer fra stillinga som musikkprodusent for Nordnorsk Jazzsenter, og  har vært prosjektleder og kunstnerisk leder for de største prosjektene som Nordnorsk Jazzsenter og Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK) har gjennomført, slik som konsertforestillinga Northern Jazz Expo under Bodø Jazz Open i 2015, konsertforestillinga Varder under festspillene i Nord-Norge 2017 og  Northern Expo 2018. Northern Expo er en stor satsning der nordnorske artister skal bli presentert for den internasjonale musikkbransjen. Den skal gjennomføres på Svalbard første uken i oktober 2018.

Unge og rekruttering

Fylkeskommunens nyansatte er opptatt av rekruttering og mener at det er ekstremt viktig å motivere og ta unge kulturarbeidere på alvor. Gjennom Nordnorsk Jazzsenter var han mentor og kursholder for unge produsenttalent fra hele landet gjennom prosjektet “Unge produsenter”. Prosjektet var et samarbeid mellom landets fem regionale jazzsenter og Moldejazz. 

- Viktig for Finnmark

- Scene Finnmark er en skatt som må pleies med omhu. Med musikere på enormt høyt kunstnerisk nivå, god administrasjon og med mange flotte arenaer som skoler, kirker, samfunnshus, scener og andre unike arenaer er mulighetene mange.

- Vi kan gjerne pakke inn kulturen i fine ord og uttrykk, men det viktigste er at det skapes god og virkningsfull kultur for et bredt publikum der Scene Finnmark tar sine oppdragsgivere og publikum på alvor, sier den nyansatte.            

Fant du det du lette etter?