Raset på fylkesveg 102 i Hasvik

Få med deg status og informasjon i forbindelse med raset på FV 102 i Hasvik.

Status per 18.01.2018:

Fylkesveg 103 åpen for ferdsel på dagtid

Fylkesvei 102 til Sørøya åpnes fredag klokka 12 og vil være åpen hver dag fram til 29. januar, med mindre ustabile værforhold fører til at veien må stenges. Båtavgangene fra Sørvær vil i perioden innstilles - med unntak av søndag 21. januar.

På grunn av arbeidstidsbestemmelser informerer Statens vegvesen at det vil være pause i arbeidet fram til 29. januar.

I denne perioden vil veien være åpen alle dager mellom klokka 08 og ca. 22.30, tilpasset siste ferje fra Øksfjord til Hasvik. Om natta vil veien være stengt mellom de ordinære veibommene i Breivikbotn og Sørvær. Dersom det skulle bli mildt og ustabilt vær med risiko for ras, kan veien imidlertid bli stengt på kort varsel. Se 175.nofor oppdatert trafikkinformasjon.

 

Status per 11.01.2018

Entreprenør er på stedet og har startet sikringsarbeidet. Entreprenøren melder om svært dårlig fjell og faren for ytterligere ras er stor. Statens vegvesen har varslet at vegen mellom Falkbergtunnelen og Sandvika vil være stengt til 21. januar klokken 21:00, men det vil gjøres løpende vurdering om det er mulighet for å åpne vegen for ferdsel tidligere.

Vegen mellom Breivikbotn til Sandvika er åpen og i morges, torsdag 11. januar, åpnet vegen mellom Sørvær og Breivik.

Hasvik kommune har åpnet scooterløype fra Sandvika til Breivik for fri ferdsel. 

Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen har vurdert en midlertidig åpning av vegen i perioder på dagen, slik at brukerne og næringslivet skulle få mulighet å komme seg til ferga. Dette var fra et faglig perspektiv ikke mulighet å gjennomføre – risikoen med dette er for stor. 

Båt til og med 21. januar

Finnmark fylkeskommune har satt inn hurtigbåt til Sørvær og anbefaler reisende å følge med trafikkinformasjon på www.snelandia.no og Snelandia sine facebooksider. Hurtigbåten er satt i drift til og med 21. januar eller når vegen igjen åpnes.

Etter forespørsel fra Hasvik kommune har fylkeskommunen vurdert å sette inn ekstra avgang mellom Sørvær-Hasvik mandagsmorgen. Dette lar seg ikke gjøre grunnet arbeidstidsreglement.

Saken vil bli oppdatert fortløpende

Fant du det du lette etter?