Porsangerbataljonen endelig på plass

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik skriver om tøffe prioriteringer framover. Foto: Ekaterina Golitsyna - Klikk for stort bilde

– Det er en ny milepæl for forsvaret i Finnmark at 160 befal og soldater i dag etablerte Porsangerbataljonen, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik.  

Hun ønsker de nye soldatene og befal velkommen til en viktig jobb for å styrke forsvars- og samfunnsberedskapen i Finnmark og nordområdene.

Fylkesordføreren presiserer at ytterligere 300 soldater og befal og en betydelig infrastrukturutbedring skal på plass før bataljonen er ferdig etablert.

Det er også gledelig at det i 2019 etableres en rekruttskole for hovedsakelig jegersoldater som skal tjenestegjøre ved Garnisonen i Sør-Varanger. Vassvik håper dette også er starten for økt rekruttering av soldater fra Finnmark til Hæren og Heimevernet.

Finnmark fylkeskommune har sammen med Porsanger kommune i årevis jobbet for å gjenetablere Hæren i Porsanger etter omfattende nedbygging på 1990 og tidlig 2000 tallet. 

– Derfor er dette en ekstra god dag for Porsanger og Finnmark og en motivasjon for videre politisk fokus på forsvaret, sier fylkesordføreren.

Fant du det du lette etter?