Nyskapende flytekaiprosjekt

Klikk for stort bildeMS Falkefjell ved flytekai 7 i Hammerfest. Foto: Ole Pettersen  Fra 2020 blir det enklere å ta med seg biler på hurtigbåt. 

Finnmark fylkeskommune jobber med å utvide den store flytekaien i Hammerfest, Kai 7, med en fergekai for bilførende hurtigbåter. Løsningen skal være på plass på nyåret. 

Det nye kaianlegget skal betjene Snelandias bilførende hurtigbåter. Anlegget vil og gjøre det mulig for personbiler å kjøre av og på hurtigbåtene i sentrum av Hammerfest. Frem til nå har kjøretøy blitt heist med kran.

Kaianlegget blir det første av sitt slag i Finnmark, ved at fergekaia kobles på en eksisterende flytekai istedet for å ha eget landfeste. På den måten reduseres kostnadene.

Fylkeskommunen har inngått en samarbeidsavtale med Hammerfest Havn KF, som eier dagens flytekai. Avtalen innebærer at Hammerfest Havn skal forvalte også det nye kaianlegget, i første omgang ut 2025.

Finnmark fylkesting har bevilget totalt 16 millioner kroner til prosjektet. Secora AS er totalentreprenør, mens HR Prosjekt AS står for prosjektledelsen på oppdrag for byggherre Finnmark fylkeskommune.

Kontakt

Andrea Muribø
78 96 32 79