Karriereteamet er klar

Klikk for stort bildeProsjektleder Susanne Lupton (t.v.) sammen med Alf Roger Storhaug, Eirin E. Tapio, Trine Nilsen Nordeidet og Joana Ranttila. Foto: Maria Borch Mietinen

Karriere Finnmark har denne uka fått fire nye karriereveiledere på plass, to i Alta og to i Vadsø. Sammen med prosjektleder Susanne Lupton utgjør de det nye karriereteamet til Finnmark fylkeskommune.

Veilederne holder til i Vadsø og Alta. På vadsøkontoret, nærmere sagt på Fylkeshuset, finner vi Joana Ranttila og Eirin E. Tapio. Joana er nylig flyttet til Vadsø fra Alta sammen med familien sin og gleder seg stort til å starte i den nye jobben:

En drøm som går i oppfyllelse

- Dette er drøm som går i oppfyllelse. Det er flott å kunne være med på å skape og forme karrieresenteret etter behov og etterspørsel.

Eirin er vadsøværing. Hun har lang og bred ledererfaring, både fra Bedriftshelsetjenesten og som tidligere eiendomssjef i Finnmark fylkeskommune. Tapio er utdannet coach og finner glede i å hjelpe andre mennesker:

- Jeg er veldig glad i jobbe med mennesker. Det blir fint å kunne bistå i forhold til karriere og yrkesvalg, sier hun.

Altakontoret består av Trine Nilsen Nordeidet og Alf Roger Storhaug. Storhaug kommer fra UiT Norges arktiske universitet, og har lang erfaring fra den videregående skolen med LOSA-ordninga. Nordeidet er utdannet karriereveileder og har bakgrunn fra attføringsbedriften Aksis.

– Vi er veldig spente på å komme i gang. Først og fremst skal vi gjennom litt kursing og sertifisering i digitale karriereverktøy, deretter blir veien litt til mens vi går, smiler Trine.

Hjelp til å planlegge karrieren

Sentrene tilbyr gratis karriereveiledning og bistand til jobbsøking til alle over 19 år. Målet er at brukerne skal bli kjent med sine egenskaper, interesser og kompetanse og kunne ta gode valg knyttet til utdanning, opplæring og arbeid.

- Nå i starten skal de ha kurs og opplæring til ut i september, i tillegg skal kontorer rigges og alt skal på plass. Ut på senhøsten vil karriereveilederne komme ordentlig i gang, forklarer prosjektleder Susanne Lupton.

Veiledning også for voksne

Bakgrunnen for at sentrene opprettes er at voksne som ikke har lovfestet rett til rådgivningstjenester i en skole eller tilgang til karriereveiledning fra NAV også skal få muligheten til å få profesjonell karriereveiledning.

- Det er behov for at de har tilgang til disse tjenestene da stadig flere vil i løpet av livet vil skifte jobb, endre karrierevalget eller trenge påfyll av kompetanse, avslutter Lupton.

Karriere Finnmark er et partnerskap mellom NAV og Finnmark fylkeskommune. Det er et samarbeid for å få til en helhetlig karriereveiledning i et livslangt løp, det vil si karriereveiledning for alle aldersgrupper.