Karriere Finnmark offisielt åpnet

Klikk for stort bildeProsjektleder Susanne Lupton (midten) sammen med Tor Kjæreng i NAV Finnmark og de nye karriereveilederne. Foto: Pressefoto

Om lag 100 veiledere og andre medarbeidere fra blant annet NAV, fylkeskommunen og utdanningssektoren deltok på åpningskonferanse for Karriere Finnmark i Alta.

Klikk for stort bildeRonny Wilhelmsen sier det er en milepæl at fagmiljøene samles. Her sammen med NAV-direktør Nina Haugen. Foto: PressefotoDe fire veilederne som nå er ansatt i Karriere Finnmark, skal ha kontorsted i Alta og Vadsø, og skal tilby gratis karriereveiledning til voksne over 19 år. Karrieresentrene åpner dørene 10.oktober. Karriere Finnmark vil også ha egen nettside der publikum kan bestille time og få informasjon om hva sentrene tilbyr.

Les mer om de fire nye karriereveilederne

Samarbeid mellom NAV og FFK en suksess

Utdanningssjef i fylkeskommunen Lisbeth Sandtrøen er strålende fornøyd med at Karriere Finnmark snart kan åpne dørene for publikum.

- Karriereveiledning i et livslangt perspektiv er en oppgave vi har hatt lenge, men vi har sett at vi ikke når de målgruppene vi skal. Karriere Finnmark skal være et lavterskeltilbud til hele befolkninga, og det er fantastisk at det endelig er på plass. Vi er veldig glade for at vi har NAV med på laget, og det at vi jobber sammen med felles ressurser om dette, er en suksess i seg selv, sa hun under sitt åpningsinnlegg.

- Milepæl at fagmiljøene samles

Åpningskonferansen var en del av en fagsamling for veiledere i Finnmark. Programmet inneholdt blant annet foredrag om hvilke kompetansebehov bedrifter i Nord-Norge har, karriereveiledning for innvandrere, og karriereveiledning i et samisk perspektiv.

Ronny Wilhelmsen fra fylkeskommunens hovedutvalg for kompetanse sier det er en milepæl at fagmiljøene i Finnmark samles for å få bedre karriereveiledning til innbyggerne.

- Vi har alle en felles målsetting om at både barn og voksne skal kunne ta gode, veloverveide valg om utdanning og arbeid. Det er en milepæl at vi samler ulike fagmiljøer for å få til dette. Kompetansekravene i arbeidslivet øker, og ved å samle fagmiljøene er vi bedre rustet for å unngå at flere risikerer å havne utenfor arbeidslivet, sier han.

Karriereveiledning i grunnopplæringa

Roger Kjærgård, leder for Regjeringens ekspertutvalg, forklarte under foredraget hans at karriereveiledning bør legges opp allerede i grunnutdanninga, i tillegg til karrieresentrene og NAV. Dette er anbefalt i den nye NOU'en (Norges offentlige utredninger). I tillegg er det anbefalt en nasjonal og offentlig digital satsning der det bør være muligheter for den norske befolkning å få tilgang til karriereveiledning på nett.