Fylkestinget justerte busstakster

Klikk for stort bildeDet blir endrede priser på bussbilletter, etter fylkestingets vedtak torsdag. Foto: Knut Åserud

Bytaksten på mobillett settes ned og grunntaksten settes opp – dette er fasiten etter at fylkestinget torsdag gjorde endringer i busstakstene som ble gjennomført ved nyttår.

- Det er ikke til å stikke under en stol at politikerne ikke hadde sett alle konsekvensene her, og da retter vi opp det vi mener ble feil, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

Fikk kritikk

Det har vært reist kritikk mot fylkestingets endringer i takstene, som ble innført ved nyttår, som at bytaksten ble økt fra 25 kr til 40 kr. Fylkestinget vedtok torsdag at denne reduseres igjen, og fastsettes til 33 kr. For å dekke inn dette, valgte fylkestinget samtidig å øke grunntaksten fra 60 kr til 62 kr (Grunntakst = bussbillett for voksen inntil 9 km).

Takstendringene skal være på plass rundt 1. april.

Justering

- For oss er dette et nullspill, så det er kun snakk om en justering, sier Bakken, som framhever at Finnmark fremdeles er billigst i landet på månedskort for ungdom og by-månedskort for barn.

Praktisk

Videre ba fylkestinget om at fylkesrådmannen ser på innfasing av billettkjøp via butikk/kiosk, slik det er vanlig i andre fylker, og i tillegg ba de om at fylkesrådmannen vurderte å innlemme også fergerutene i ungdomskortet.

- Det er viktig for fylkestinget i Finnmark å vise de reisende at vi satser på kollektivtransport, og da er fornuftige takster en god sak, avslutter hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

Fant du det du lette etter?