Finnmarksmestere i yrkesfag kåres

Rørlegger elev, jente, arbeider med rørdeler - Klikk for stort bilde

Hvem blir Finnmarks beste frisør, kokk, tømrer eller rørlegger? Snart starter kåringa av mestere i elleve fag. Konkurransene foregår i Kirkenes, Hammerfest og Kautokeino.

Konkurransene foregår flere steder i fylket. Elevene skal prøve seg i mange ulike fag; Kirkenes videregående skole arrangerer mesterskapene i tømrer, rørlegger, bilskadereparatør, billakkerer, lette kjøretøy, kokk og helse.

I Kautokeino står design og duodji på programmet og i Hammerfest sveiser og elektriker. Noen av konkurransene starter allerede 10. februar, mens hovedfinalen foregår i Kirkenes den 2. mars.

51 deltakere klare

Til sammen skal 51 deltakere i ilden og 38 fagpersoner skal fungere som arrangører og dommere. – Dette blir et omfattende arrangement, sier Stig Nytun, medieansvarlig for mesterskapene.

Vinnerne skal utgjøre Finnmarks lag i skolekonkurransen Arctic Skills, som er relevante fag for Finnmark, og tilsvarende områder i Russland og Finland.

Flere lærekontrakter er målet

– Skolekonkurranser kan bli et virkemiddel for å få økt søkning til yrkesfagene. De kan også bli en naturlig del av skolehverdagen innenfor kompetansemålene i læreplanene. Det er noen av målene med prosjektet, avslutter Nytun.

Les mer om konkurransen og foreløpig program (PDF, 98 kB)

Kontaktpersoner:
Prosjektleder Robert Flatli: robert.flatli2@ffk.no, mob. 416 76 322
Ansvarlig for skolekonkurransene Trond Hansen: trond_hansen@ffk.no, mob. 917 75 061
Medieansvarlig Stig Nytun stig.nytun@ffk.no, mob. 974 04 053

Fant du det du lette etter?