FFK på stor akvakultur-messe

Klikk for stort bildeFra høyre: Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech, hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigtsen, Kurt Johnsen og Jenny Jensen i Kompetanseklynge Laks. Foto: Erle Holm-Varsi

Finnmark og Troms fylkeskommuner stiller med en felles stand under Aqua Nor 2019 i Trondheim i disse dager.

Aqua Nor er et internasjonalt møtested for akvakulturnæringa, og er i dag verdens største messe for akvakultur-teknologi. Her presenteres alle nyheter av betydning for næringa.

Økt synlighet og utvidet nettverk

Finnmark og Troms fylkeskommune stiller på Aqua Nor med en felles stand, som har fått navnet «Arktisk kunnskap». Finnmark fylkeskommune har bevilget kr. 500 000 over Havbruksfondet til standen, som skal gi utstillere økt synlighet og utvidet nettverk.

Klikk for stort bildeKronprins Haakon på besøk ved den nordnorske standen. Han fikk blant annet informasjon satsinga i nord. Foto: Dag ErlandsenDen typiske utstiller på stand er leverandørbedrifter, kunnskapsbedrifter eller -miljøer, samt utdanningsinstitusjoner. Fra Finnmark stiller Kompetanseklynge Laks og leverandørklyngen Arctic Cluster fra Alta.

Fra Finnmark fylkeskommune deltar fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech, fylkesråd for kompetanse Johnny Ingebrigtsen og assisterende nærings– og nordområdesjef Erle Holm-Varsi.

Viktig virkemiddel

Deltakelse på Aqua Nor 2019 og samarbeid om fellesstanden er et viktig virkemiddel i satsinga på vekst og utvikling i havbruksnæringa i Troms og Finnmark. Målet er å skape synergieffekter, styrke samarbeidet i regionen og øke ringvirkningene av havbruksnæringa i vårt område. Parallelt med stand arrangeres workshop og seminarer.

Klikk for stort bildeOnsdag 21.august deltok Johnny Ingebrigtsen i en politisk debatt på stand om økte ringvirkninger i havbruksnæringa. Andre deltakere var Sigrid Ina Simonsen, Bengt Rune Strifeldt, Ingrid Heggø og Bård Meek-Hansen og Irene Lange Nordahl. Foto: Erle Holm-Varsi

Fant du det du lette etter?