Feirer 30 års kultursamarbeid med Murmansk

Sergey Ersjov, leder for kunst- og kulturkomiteen i Murmansk og assisterende kultur- og kulturminnesjef i Finnmark Stine Qvigstad Jenvin er blant de som møtes på konferansen. Foto: Kirsti Riesto.

Tre tiår med avtalefestet kultursamarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk Oblast feires i Murmansk i uke 41. 

11. – 12. oktober feirer Finnmark fylke og Murmansk oblast 30 års avtalefestet kultursamarbeid. Det markeres med konferansen Kulturkoordinater i nord. Konferansen er et samarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk Oblast, og støttes av Barentssekretariatet.

Døråpner mellom to land

- Det norsk-russiske kultursamarbeidet har tradisjoner langt bak i tid og har vært døråpnere mellom våre to land. Det er verd en feiring, sa påtroppende fylkesordfører Ragnhild Vassvik i sin åpningstale tirsdag ( les hele talen her). (DOCX, 16 kB)

Konferansen skal gjennom foredrag og kulturinnslag sette fokus på kulturens betydning for grenseregionalt samarbeid. Idrett, folkehelse og folk-til-folksamabeidet omfattes også av kulturbegrepet, og er temaer som også skal drøftes. 

Arena for deling av erfaringer

- Det er mange aktører i Finnmark og Murmansk som har vært aktive i kultursamarbeidet gjennom 30 år. Det er viktig å lytte til og dele erfaringer. På denne måten kan nytt samarbeid oppstå, og det skal vi gjøre disse dagene i Murmansk, fortsetter Vassvik. 

Program for konferansen finner du her (DOCX, 279 kB).

Kulturarbeidere fra kommunene i Finnmark og russiske samarbeidspartnere er blant de inviterte under kulturkonferansen. Fylkesvaraordfører Ragnhild Vassvik vil under besøket også møte Norges nye generalkonsul i Murmansk Eirik Svedahl, samt guvernør i Murmansk Marina Kovtun. 

 

 

Fant du det du lette etter?