Deltok på KS' strategikonferanse

Klikk for stort bildeGeir Ove Bakken (t.v.) og Johnny Ingebrigtsen snakket om fylkespolitikere som samfunnsutviklere. Foto: Hege WalleniusSamfunnsutviklerrollen og framtidas fylke var tema da to fylkespolitikere og fylkesrådmannen deltok på KS Finnmarks strategikonferanse i Vadsø 8. februar.

Det var hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel Geir Ove Bakken som sammen med hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigtsen holdt en presentasjon på strategikonferansen. De snakket om fylkespolitikere som samfunnsutviklere og hvordan denne rollen blir endret med nye regioner fra 2020. 

–  Den nye regionen får en samfunnsutviklerrolle som blir sterkere, vi får oppgaver fra staten. Det betyr også at regionene får et større ansvar i forhold til staten enn tidligere, sier han.

Se hele presentasjonen her (PDF, 2 MB).  

Også fylkesrådmann Øystein Ruud var til stede, og han holdt en presentasjon under overskriften «Fremtidens fylke». Her gikk Ruud blant annet inn på statistikker knyttet til befolkning, næring og opplæring i Troms og Finnmark. Hele presentasjonen kan sees her (PDF, 3 MB).

Klikk for stort bildeFylkesrådmann Øystein Ruud snakket om framtidas fylke. Foto: Hege Wallenius

Fant du det du lette etter?