Barentsstipendet 2019 utdelt

Klikk for stort bildeOla Asdahl Rokkones er den norske mottakeren av Barentsstipendet 2019. Her sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Markus Karlsen / FFKOla Asdahl Rokkones fra Tromsø er årets norske mottaker av Barentsstipendet.

Annenhvert år deler Barents arbeidsgruppe for kultur (JWGC) ut Barentsstipendet, for å anerkjenne og oppmuntre til grenseoverskridende kultursamarbeid av høy kvalitet i Barentsregionen. Torsdag kveld 3. oktober fikk utenriksministrene i Barentsregionen det ærefulle oppdraget å overrekke stipendet til fire høyt kvalifiserte mottakere under en høytidelig seremoni i Umeå.

Stipendmottakerne

Den norske stipendmottakeren er saksofonisten Ola Asdahl Rokkones fra Tromsø. Han er en anerkjent musiker som jobber for musikksamarbeid i Barentsregionen.

Den russiske stipendmottakeren, Ilja Kuzubov fra kunstgruppen Taibola, er godt kjent i Finnmark, blant annet for installasjonen Drakkar i Vardø. Kuzubov samarbeider også med Pikene på broen.

Den svenske stipendmottakeren er FIMBRIA, en gruppe kunsthåndverkere som driver med tekstilkunst, grafikk og broderi.

Den finske stipendmottakeren er kulturmagasinet Kaltio, som skriver om kunst og kultur i nordområdene.

Barentsstipendet

Barentsstipendets formål er å anerkjenne fremragende kunst og kultur som skapes gjennom grenseoverskridende samarbeid på tvers i Barentsregionen. Barentsstipendet skal fremme felles arenaer og møteplasser for kunstnerisk og kulturell utvikling i regionen.

Her kan du lese mer om stipendmottakerne.

Om JWGC

Joint Working Group on Culture (JWGC), barentssamarbeidets arbeidsgruppe for kultur, skal fremme kunst- og kultursamarbeid i Barentsregionen, blant annet gjennom å skape møteplasser for utveksling og dialog. Arbeidsgruppen skal tilrettelegge for praktisk kultursamarbeid over grensene og oppmuntre til innovativ utvikling av det regionale kunst- og kulturfeltet i Barents.