Åpnet nye fergekaier på Nyvoll og Korsfjord

Torsdag 30. november var det offisiell åpning av de nye fergekaiene på Nyvoll og Korsfjord i Alta. Foto: Ole J. Pettersen/ FFK - Klikk for stort bildeTorsdag 30. november var det offisiell åpning av de nye fergekaiene på Nyvoll og Korsfjord i Alta. Foto: Ole J. Pettersen/ FFK

Nesten to år etter at arbeidene startet, kunne hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken erklære kaiene for åpnet.

Fergesambandet Nyvoll – Korsfjord forbinder fylkesvei 883 med fylkesvei 19, og er målt i antall biler det tredje største fergesambandet i Finnmark. Avdelingsdirektør Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen fortalte at kaiene hadde stort behov for oppgradering, da man i januar 2016 signerte kontrakt med entreprenør.

- Dette er en stor dag. Det er ikke hvert år man får åpne nye fergekaier. Det er takket være fylkeskommunen at vi nå to år på rad får gjøre det, sa Mikkelsen og viste til at man i 2016 markerte åpningen av tre oppgraderte fergekaier i Loppa.

Flere kaiprosjekter underveis

Geir Ove Bakken kunne fortelle at fylkeskommunen har brukt ca. 73 millioner kroner på prosjektet, som er en del av satsingen på fergekaier i fylket.

- Finnmark fylkeskommune har lagt mye ressurser i fergekaier rundt i fylket vårt. Prosjektet i Loppa var i 80-millionersklassen, og samtidig som vi står her jobbes det med nye kaier for hurtigbåtene våre både på Altneset og Akkarfjord. Neste år kommer det dessuten nye kaier i Alta og Hammerfest, sier Bakken.

- Vi får få klager fra de som reiser med denne ferga. Det er kun når hyttefolket skal hjem på søndager, og siste plassmangeltur har gått, at vi gjerne hører noe. Men i dagens samfunn er vi vant til å reise sømløst, og ser på ventetid som en uting, så det er ikke rart, legger han til. 

Takker fergemannskap

Bakken roste vegvesenet og entreprenørene for arbeidet, som han påpekte har vært mer krevende enn mange andre prosjekter. Han benyttet også anledningen til å gi en ekstra takk til mannskapet på ferga, for deres viktige arbeid for fastboende og hyttefolk gjennom mange år.

Arrangementet, som var i regi av Finnmark fylkeskommune og Statens vegvesen, fant sted foran den nye kaia i Korsfjord. Etter taler og snorklipping, trakk forsamlingen inn i grendehuset i Korsfjord der det ble servert lunsj og kake. Bakken og Mikkelsen åpnet sammen kaken, som for anledningen var preget med bilde av nye Korsfjord fergekai.

Fant du det du lette etter?