11,8 millioner til tilrettelagt transport

Klikk for stort bilde- Det vil bety mye for både rullestolbrukere og synshemmede. Det sier hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel, Geir Ove Bakken. Foto: Ekaterina Golitsyna Finnmark får 11,8 millioner øremerket tilrettelagt transport for brukere av rullestol og svaksynte. - Det vil bety mye for både rullestolbrukere og synshemmede, sier Geir Ove Bakken.

Det var Samferdselsdepartementet som denne uka tildelte pengene.

- Dette er en gledens dag for disse brukerne, sier spesialrådgiver Mona Halvari ved samferdselsavdelinga i Finnmark fylkeskommune.

- Vil gi et mer aktivt liv

Søknaden for 2018 ble utformet i dialog med Norges blindeforbund i Finnmark.

- Det vil bety mye for både rullestolbrukere og synshemmede. Dagens ordning gir få turer, men den økningen som nå kommer vil gjøre en svært stor forskjell og gi et mer aktivt liv for mange, sier hovedutvalgsleder for samferdsel Geir Ove Bakken.

Finnmark var en av syv fylkeskommuner som ble tildelt utvidet TT-midler for 2018. De andre som fikk tildelt midler var Aust-Agder, Østfold, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og Troms. Dette ble kunngjort i Regjeringens pressemelding

Klikk for stort bildeOversikt over tildelinga. Tabell hentet fra regjeringen.no

Utvidet TT-ordning gir flere reiser

Fylkeskommunen har ansvaret for tilrettelagt transport for funksjonshemmede (TT-ordningen).

I 2016 ble ordningen utvidet. Formålet med utvidet TT-ordning er å tilby rullestolbrukere og blinde/svaksynte, flere TT-reiser enn de ellers ville fått gjennom den fylkeskommunale ordningen.

Dette er en videreføring av utvidet TT-ordning som Finnmark første gang fikk innvilget midler for andre halvår 2017. Sammen med fylkeskommunenes TT-tilbud er målsettingen å sikre disse brukerne et reisetilbud på til sammen 200 enkeltreiser per år.

Fant du det du lette etter?