Ny nettside for sammenslåingsprosessen

Klikk for stort bilde

Fra 1. mars vil Troms og Finnmark fylkeskommuner legge ut nyheter knyttet til sammenslåinga på en ny nettside. 

Lenken til den nye nettsiden er http://nyetffk.no/. Navnet er en forkortelse for «nye Troms og Finnmark fylkeskommune». Stortinget har vedtatt at Troms og Finnmark skal bli én fylkeskommune fra 1.1.2020.

Nettsiden inneholder blant annet kalender med møteoversikt, nyhetsarkiv, kontaktinformasjon og fakta om sammenslåingsprosessen. Siden er under utvikling, og i løpet av 2019 vil ytterligere informasjon bli å finne her.

Målet er at nettsiden vil være nyttig for publikum i fylkeskommunene, ansatte i fylkeskommunene, mediene og andre som ønsker å holde seg oppdatert om sammenslåinga.

 

 

Fylkestinget stemte nei til sammenslåingsavtalen med Troms og ja til folkeavstemning. Møtet sendes direkte på nett via vår streamingløsning.

De to fylkeskommunene er enige om blant annet navn, visjon og mål, antall medlemmer i fylkestinget og sammensetning av fellesnemnda. Det kom fram etter meklingsmøtet torsdag.

 

 

 

Finnmarks forslag til løsninger i meklinga  (PDF, 2 MB) mellom Finnmark og Troms fylkeskommuner ble lagt fram på Gardermoen-møtet.

Nye oppgaver til fylkeskommunene

Kultur, næring, klima og kompetanse. Innenfor disse områdene kan det blir størst endringer for fylkeskommunene, ifølge ekspertutvalgets leder.

Forhandlingsutvalget fra Finnmark, fra venstre: Johnny Ingebrigtsen, Geir Ove Bakken, Ragnhild Vassvik, Lise Svenning og Arne Liaklev. Foto: Harald F. Hereide

Troms sin forhandlingsdelegasjon valgte fredag å bryte forhandlingene med Finnmark om fylkessammenslåingen.

Finnmark og Troms skal slås sammen til ett fylke. Nyheter, kronikker og informasjon om sammenslåinga finner du her.

Forhandlingsutvalget fra Finnmark fylkeskommune så det ikke som hensiktsmessig å føre forhandlingene om fylkessammenslåingen videre i denne omgang. 

 

 

- Vi kan følge rådene fra ekspertene, og unngå at styringsmodellen blir et «stridstema» i forhandlingene om sammenslåing, skriver hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken. 

Finnmark og Troms fylkeskommuner har hatt innledende forhandlingsmøte for fylkessammenslåing i Kirkenes den 16. og 17. november.

Ragnhild Vassvik, fylkesordfører i Finnmark, tar for seg både historie og framtidsvyer i en kronikk om fylkessammenslåing.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Hege Wallenius
Nettredaktør/kommunikasjonsrådgiver
78 96 32 47
476 68 112