Etter en fire timers debatt stemte flertallet torsdag for å forkaste den framforhandlede Gardermoen-avtalen. Det ble også vedtatt at det skal foretas en folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåinga med Troms.

 

 

Fylkestinget stemte nei til sammenslåingsavtalen med Troms og ja til folkeavstemning. Møtet sendes direkte på nett via vår streamingløsning.

De to fylkeskommunene er enige om blant annet navn, visjon og mål, antall medlemmer i fylkestinget og sammensetning av fellesnemnda. Det kom fram etter meklingsmøtet torsdag.

 

 

 

Finnmarks forslag til løsninger i meklinga  (PDF, 2 MB) mellom Finnmark og Troms fylkeskommuner ble lagt fram på Gardermoen-møtet.

Nye oppgaver til fylkeskommunene

Kultur, næring, klima og kompetanse. Innenfor disse områdene kan det blir størst endringer for fylkeskommunene, ifølge ekspertutvalgets leder.

Forhandlingsutvalget fra Finnmark, fra venstre: Johnny Ingebrigtsen, Geir Ove Bakken, Ragnhild Vassvik, Lise Svenning og Arne Liaklev. Foto: Harald F. Hereide

Troms sin forhandlingsdelegasjon valgte fredag å bryte forhandlingene med Finnmark om fylkessammenslåingen.

Finnmark og Troms skal slås sammen til ett fylke. Nyheter, kronikker og informasjon om sammenslåinga finner du her.

Forhandlingsutvalget fra Finnmark fylkeskommune så det ikke som hensiktsmessig å føre forhandlingene om fylkessammenslåingen videre i denne omgang. 

 

 

- Vi kan følge rådene fra ekspertene, og unngå at styringsmodellen blir et «stridstema» i forhandlingene om sammenslåing, skriver hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken. 

Finnmark og Troms fylkeskommuner har hatt innledende forhandlingsmøte for fylkessammenslåing i Kirkenes den 16. og 17. november.

Fant du det du lette etter?