Resultatet av folkeavstemninga vil bli presentert onsdag 16. mai kl 09:00. Presentasjonen vil bli direktesendt på webtv.ffk.no.

Mandag 14. mai er selve valgdagen for folkeavstemninga. Valglokalene i kommunene er åpne til klokken 20, men i Kvalsund stenger de klokken 17, mens Karasjok, Porsanger og Tana har åpent til kl 21. Loppaværingene får likevel stemme på samfunnshuset i Øksfjord.

Det blir ikke noe av det ekstraordinære fylkestinget den 15.mai. Høyres gruppeleder, Jo Inge Hesjevik, ba på vegne av sitt parti, Venstre, KrF, FrP og MDG om avlysing, da resultatet av folkeavstemninga ikke ville være klart til den 15. mai.

Innbyggerne i Ytre Loppa, Nuvsvåg, Bergsfjord, Sandland og Øksfjord kan få forhåndsstemme kommende mandag. Foto: Lars Engerengen

Fylkesvalgsekretær Harald Hereide i Finnmark fylkeskommune blir med når forhåndsstemminga om sammenslåing av Finnmark og Troms begynner mandag 7. mai i Loppa.

Denne brosjyren kommer nå til alle husstander i Finnmark.

Alle husstander i Finnmark får i disse dager en brosjyre i posten om folkeavstemninga. Dessverre har det sneket seg inn en trykkfeil under punktet "Hvem kan stemme?".

Folkeavstemninga starter 7. mai.

Fra 7.-14. mai vil finnmarkinger få si sin mening om sammenslåinga av Finnmark og Troms. Da kan du enten stemme på nett (finnmark2018.no) eller på papir i din kommunes lokaler. Les mer om hvordan du kan stemme.

Finnmark fylkeskommune og Vadsø kommune møtte statsråd Monica Mæland onsdag.

 

Nå er opplegget for folkeavstemninga i mai klar. Valget foregår fra 7.-14. mai, både på vanlig måte og som elektronisk stemmegivning.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik er skuffet over nedsettelse av fellesnemnd, men registrerer positive signaler til Finnmark fra Mæland når det gjelder innflytelse og arbeidsplasser.

Folkeavstemninga om sammenslåinga med Troms finner sted den 14. mai. Forhåndsstemming starter èn uke tidligere. Alle over 18 år som er oppført i manntallet i Finnmark har anledning til å stemme. - Det vil bli mulighet for å stemme både over internett og ved hjelp av tradisjonell stemmeseddel, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik.

Fant du det du lette etter?