vassvik, ragnhild 16

 

 

 

 

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik skriver i brevet til statsministeren at Norge bør ikke vende ryggen til 87 prosent av finnmarkingene.

Fra venstre: Remi Strand, fylkesordfører Ragnhild Vassvik og statsminister Erna Solberg

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik er skuffet etter møtet med statsminister Erna Solberg i dag.

DSC_1865

Fylkesvalgstyret godkjente i dag resultatet av folkeavstemninga i Finnmark.

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech var i dag i Oslo for å delta på åpen høring i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité om Kommuneproposisjonen 2019.

Resultat Finnmark - kakediagram

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik får møte statsminister Erna Solberg kommende fredag. Her vil hun overlevere Solberg resultatet av folkeavstemninga i Finnmark.

vassvik, ragnhild 16

Resultatet av folkeavstemninga er klart: 87 % sa nei, 12 % ja og 1% stemte blankt. I 14 av 19 kommuner var det over 90 % nei. Valgdeltakelsen var på 58 %.

DSC_1865

Resultatet av folkeavstemninga vil bli presentert onsdag 16. mai kl 09:00. Presentasjonen vil bli direktesendt på webtv.ffk.no.

DSC_1865

Mandag 14. mai er selve valgdagen for folkeavstemninga. Valglokalene i kommunene er åpne til klokken 20, men i Kvalsund stenger de klokken 17, mens Karasjok, Porsanger og Tana har åpent til kl 21. Loppaværingene får likevel stemme på samfunnshuset i Øksfjord.

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech har etterkommet ønsket om å avlyse neste ukes fylkesting

Det blir ikke noe av det ekstraordinære fylkestinget den 15.mai. Høyres gruppeleder, Jo Inge Hesjevik, ba på vegne av sitt parti, Venstre, KrF, FrP og MDG om avlysing, da resultatet av folkeavstemninga ikke ville være klart til den 15. mai.

Bergsfjord 1

Fylkesvalgsekretær Harald Hereide i Finnmark fylkeskommune blir med når forhåndsstemminga om sammenslåing av Finnmark og Troms begynner mandag 7. mai i Loppa.

Fant du det du lette etter?