Ragnhild Vassvik

Etter at Troms fylkesting i sitt møte den 10. august vedtok å be statsråden overta sentrale deler av tvangssammenslåingen av Finnmark og Troms og selv anså det som umulig å sitte i nemnda uten representanter for Finnmark til stede, har statsråd Monika Mæland invitert fylkesrådslederen i Troms og fylkesordføreren i Finnmark til et møte den 20.august.

avstemning

 

 

 

 

 

 

Fylkestingets flertall avviste å oppnevne fellesnemnd.

vassvik, ragnhild 16

 

 

 

 

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik skriver i brevet til statsministeren at Norge bør ikke vende ryggen til 87 prosent av finnmarkingene.

Fra venstre: Remi Strand, fylkesordfører Ragnhild Vassvik og statsminister Erna Solberg

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik er skuffet etter møtet med statsminister Erna Solberg i dag.

DSC_1865

Fylkesvalgstyret godkjente i dag resultatet av folkeavstemninga i Finnmark.

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech var i dag i Oslo for å delta på åpen høring i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité om Kommuneproposisjonen 2019.

Resultat Finnmark - kakediagram

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik får møte statsminister Erna Solberg kommende fredag. Her vil hun overlevere Solberg resultatet av folkeavstemninga i Finnmark.

vassvik, ragnhild 16

Resultatet av folkeavstemninga er klart: 87 % sa nei, 12 % ja og 1% stemte blankt. I 14 av 19 kommuner var det over 90 % nei. Valgdeltakelsen var på 58 %.

DSC_1865

Resultatet av folkeavstemninga vil bli presentert onsdag 16. mai kl 09:00. Presentasjonen vil bli direktesendt på webtv.ffk.no.

DSC_1865

Mandag 14. mai er selve valgdagen for folkeavstemninga. Valglokalene i kommunene er åpne til klokken 20, men i Kvalsund stenger de klokken 17, mens Karasjok, Porsanger og Tana har åpent til kl 21. Loppaværingene får likevel stemme på samfunnshuset i Øksfjord.

Fant du det du lette etter?