Sommerskoler med gode resultat

Sommerskoler en suksess - Klikk for stort bilde

Det ble rekorddeltakelse og meget gode resultater i sommerskolene i videregående skoler i Finnmark.

Finnmark fylkeskommune og Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge har i flere år samarbeidet om å arrangere sommerskoler for yrkesfagelever og lærlinger i Finnmark som ikke har bestått standpunktkarakter i matematikk, naturfag og engelsk. De videregående skolene i Hammerfest, Alta, Vadsø, Lakselv og Kirkenes har stått for gjennomføringa av sommerskolene, mens Sparebankstiftelsen har finansiert kostnadene for å arrangere sommerskolene.

I år har rekordmange elever deltatt i sommerskolene. Totalt har det vært 92 deltakere på de ulike tilbud.  67 deltakere (72 prosent) av de besto ny eksamen i sommerskolene, enten i ett eller to fag.

Fra stryk til bestått

Opplæringssjef Margunn Blix uttaler sier i en kommentar at Finnmark fylkeskommune er opptatt av den gode finnmarksskolen.

- Det er veldig positivt at vi klarer å løfte elevene våre fra stryk til bestått eksamen i løpet av det sommerskoletilbudet vi gir. Skolene våre gjør en fantastisk jobb med elevene og lærlingene våre. Vi har hatt en meget fin økning i gjennomføringa i videregående skolene, og sommerskolene er ett av flere tiltak som bidrar til den fine økninga, sier Blix.

Samfunnsansvar

- Det er utrolig bra at Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge som er en svært viktig partner for oss, bidrar økonomisk slik at vi i vi lag klarer å realisere et slikt tilbud til elevene våre. De tar et stort samfunnsansvar sammen med oss. Vi har ikke hatt økonomi til å gjøre dette alene, sier opplæringssjefen.

I år inviterte fylkeskommunen også elever ved de statlige samiske videregående skolene til å få tilbud i de fylkeskommunale sommerskolene.  Det deltok elever fra en av disse skolene. løpet av de årene Fylkeskommunen har samarbeidet med Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge så har nesten 300 sommerskoleelever og en del lærlinger, bestått eksamen.

Opplæringssjef Margunn Blix sier i en sluttkommentar: - Vi blir å gjennomføre sommerskoler neste år også dersom vi skal være så heldig å få videre økonomisk støtte.   

Fant du det du lette etter?