Klart for Arctic Skills 2019

Klikk for stort bilde

Norske, finske, svenske og russiske elever møtes neste uke i Arctic Skills som er en konkurranse i yrkesfag. Det skjer i Kirkenes. Hvem blir beste tømrer, kokk eller rørlegger?

8.-9. april arrangeres yrkesfagkonkurransen ArcticSkills for fjerde gang med omfattende program. Det blir hard konkurranse mellom kremen av yrkesfagelever fra Finland, Russland, Sverige og Norge.

I flere land

Arctic Skills er tilbake i Kirkenes hvor konkurransen gikk av stabelen for aller første gang i 2016. Konkurransen går på rundgang mellom deltakerlandene. I 2017 ble Arctic Skills arrangert i Murmansk i Russland, i 2018 i Tornio i Finland, i år i Kirkenes og i 2020 arrangerer Sverige konkurransen.
 

Yrkesfag er viktig

- Et mål med konkurransen er å vise yrkesfagenes egenart og hvilken betydning de har i samfunnet. Konkurransen skal bidra til å øke rekrutteringa til yrkesfagene og heve kvaliteten i undervisninga. Derfor er samarbeid mellom skoler, bransjer, bedrifter og organisasjoner viktig, sier Bjørn Tore Andersen ved Kirkenes videregående skole.

Konkurransen er et møtested for skoleelever, lærere, bransjefolk og skolemyndigheter fra fire land, og byr på gode muligheter for nettverksbygging og vennskapelige forbindelser.

Det konkurreres i mange fag

I år er konkurranseprogrammet utvidet og omfatter nå følgende 16 fag:

Frisør, sveiser, tømrer, kokk, servitør, helsefagarbeider, elektriker, bilmekaniker/lette kjøretøy, bilskade-/lakk, IT-service, rørlegger, Duodji, reindriftsfaget, anleggsmaskinfører, malerfaget og reiseliv

Omfattende arrangement

Over 200 personer vil være engasjert i arrangementet som deltakere, eksperter, ledere og gjester. Alle yrkesfagselevene ved Kirkenes videregående og ungdomsskoleelever i Sør – Varanger blir invitert til arrangementet som en del av deres utdanningsvalg/karrierevalg.

Workshop med fokus på det nordlige arbeidsmarkedet

- I workshopen setter vi fokus på yrkesfagene i nordområdene, og framover planlegger vi et utvekslingsprogram der elever skal besøke bedrifter og arbeidsplasser i et naboland, sier Andersen.

Dette vil bidra til at deltakende elever og eksperter i ArcticSkills får større kunnskaper om det nordlige arbeidsmarkedet og yrkesstandarder på tvers av landegrensene.

 -Derfor setter vi fokus på det nordlige arbeidsmarkedet i workshopen, og inviterer gjester for å diskutere mulighetene for bedre flyt av arbeidskraft og yrkesutdanning mellom landene, sier han.

Praktiske detaljer

Media inviteres til å overvære konkurransen i Kirkenes 8. og 9. april på Kirkenes videregående skole på Hesseng.

Se program for 8. og 9. april 2019 og nettsidene til  ArcticSkills www.arcticskills.ffk.no.

Åpningsseremoni og avslutningsseremoni med premieutdeling blir arrangert på Thon hotell Kirkenes.

Konkurransearena er på Kirkenes videregående skole.

Workshop med fokus på det nordlige arbeidsmarkedet arrangeres på Scandic hotel.

Pressekontakt: Bjørn Tore Andersen, bjorn.tore.andersen@ffk.no, tlf 99017994

Fant du det du lette etter?