Finnmark leverer til rekord

Klikk for stort bildeI disse dager går den årlige olje-og energikonferansen Offshore Northern Sea av stabelen i Stavanger. Finnmark er selvfølgelig til stede og kan i år slå i bordet med rekordtall

Av en samlet omsetning i Nord-Norge på 3,7 milliarder kroner, kan Finnmark juble over leveranser på over 2 milliarder kroner. Det er rekord.

Hammerfest har nå etablert seg som et internasjonalt petroleumscluster for Barentshavet. Det er også svært gledelig at Levert-undersøkelsen fra Kunnskapsparken Bodø viser at kompetansen i bedriftene i nord øker.

Flere ansatte har høyere utdanning, og antallet ufaglærte har gått ned.

- Våre medlemsbedrifter i nord viser muskler, og er godt rustet for framtidige oppdrag. Industrien i nord vokser igjen, til tross for tøff konkurranse i et krevende globalt marked. Det sier en optimistisk direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver, etter at årets Levert-undersøkelse i dag ble presentert av Kunnskapsparken Bodø.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik er svært fornøyd med resultatene for Finnmark og rekordstore leveranser fra Finnmarks bedrifter til olje og gassindustrien i nord.

- Dette er gledelig. Finnmark fylkeskommune har vært helt tydelig på at det må skapes ringvirkninger av olje og gassaktivitet i nord, sier en glad, men ikke overrasket fylkesordfører. Målrettet og godt arbeid fra en rekke aktører gir resultater. Det vet vi. Gi Finnmark mulighetene og Finnmark leverer, avslutter fylkesordføreren.

Fant du det du lette etter?