Dato for folkeavstemning klar

Klikk for stort bilde

Folkeavstemninga om sammenslåinga med Troms finner sted den 14. mai. Forhåndsstemming starter èn uke tidligere. Alle over 18 år som er oppført i manntallet i Finnmark har anledning til å stemme. - Det vil bli mulighet for å stemme både over internett og ved hjelp av tradisjonell stemmeseddel, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik.

Det var Finnmark fylkesting i forrige uke som vedtok at det før 17. mai 2018 avholdes folkeavstemning, med voteringstema ja eller nei til å slå Finnmark sammen med Troms.

Stemmeseddel og e-valg

Dette vedtaket følger Finnmark fylkeskommune opp slik:

-Folkeavstemning om fylkessammenslåinga med Troms avholdes i Finnmark den 14. mai. Det vil bli mulig å stemme både på internett og ved den tradisjonelle stemmeseddelmetoden. Hvor og hvordan man kan stemme i hver kommune vil det komme informasjon om snarlig.

Spørsmålet finnmarkingene blir bedt om å gi sitt svar på er om man er for eller mot sammenslåing med Troms.

Alle personer over 18 år som er oppført i manntallet i Finnmark er stemmeberettiget, man behøver ikke å registrere seg dersom man er oppført i manntallet.

Du kan forhåndsstemme

Det vil bli mulighet til å forhåndsstemme dersom man ikke har anledning på valgdagen. Forhåndsstemminga vil starte den 7. mai 2018.

Finnmark fylkeskommune er ansvarlig for folkeavstemninga, og den vil avholdes i nært samarbeid med de forskjellige valgsekretariater i alle kommunene i Finnmark.

Vi oppfordrer ellers til å følge med på Finnmark fylkeskommune sine hjemmesider og i media for mer informasjon om folkeavstemninga.

- Bruk stemmeretten din

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik har følgende melding til finnmarkingene i forbindelse med folkeavstemninga:

– Finnmarkingene er nå gitt en unik mulighet til å si sin mening om sammenslåinga med Troms. Det er mitt håp at flest mulig vil benytte seg av denne muligheten. Uansett hva du har tenkt å stemme: Bruk stemmeretten din, oppfordrer hun.

Kontaktpersoner: Fylkesordfører Ragnhild Vassvik tlf 480 63 335

Valgteknisk: Harald Hereide, 78 96 30 52

Fant du det du lette etter?