Bli med på fotokonkurransen «Discover Barents 2019»

Klikk for stort bildeTemaet for årets utgave av fotokonkurransen Discover Barents er Ungdom i Barentsregionen. Foto: discoverbarents.com Temaet for årets konkurranse er «Ungdom i Barentsregionen». De tre beste bildene vinner fine premier.

Alle fotointeresserte inviteres til å delta på fotokonkurransen Discover Barents 2019.

Fotokonkurransen har fokus på Barentsregionen og ble først initiert av Kainuu fylke (Finland) i 2017, under fylkets formannskapsperiode i Barents Regionråd.                             

Formålet med konkurransen er å utvikle og styrke grenseoverskridende samarbeid i Barentsregionen. Et annet mål er å støtte felles promotering av Barentsregionen og gjøre den mer synlig. Temaet for den første fotokonkurransen i 2017 var natur, og konkurransen var en stor suksess.

Ungdom i Barentsregionen

Finnmark fylkeskommune, som har formannskapet i Barents Regionråd i den nåværende perioden (2017-2019), fortsetter konkurransen i 2019 og håper at dette vil bli en fast konkurranse som skal avholdes annethvert år i regi av den regionen som har formannskapet det gjeldende året. Temaet for fotokonkurransen 2019 er Ungdom i Barentsregionen.

Konkurransen er åpen for alle interesserte. Man melder seg på ved å sende inn fotografier tatt i Barentsregionen med ungdom som tema. Vær oppmerksom på at kun bilder med samtykke fra personene som er avbildet, kan bli publisert og delta i konkurransen. Gjennom denne konkurransen ønsker vi å få samlet fotografier i høy kvalitet som illustrerer hverdagssituasjonen til ungdommer i Barentsregionen, men som også kan brukes til å fremme denne vakre regionen.

Regler og mer informasjon om fotokonkurransen finner du her: www.discoverbarents.com

Varer ut april

Fotokonkurransen skal vare i perioden 1. februar - 30.april 2019, og et internasjonalt jurypanel skal velge vinnerne i løpet av mai 2019. Vinnerne vil bli annonsert innen 1. juni 2019. Resultatene av konkurransen vil bli publisert på nettsidene www.discoverbarents.com og www.barentscooperation.org 1. juni 2019. Alle vinnere vil bli varslet individuelt, forutsatt at relevant kontaktinformasjon er sendt inn.

Om premier

Følgende premier vil bli tildelt:

1. premie: 1.000 Euro
2. premie: 750 Euro
3. premie: 500 Euro  


I tillegg til tre beste bildene, valgt av juryen, vil det mest likte bildet på nettsiden www.discoverbarents.com bli offentliggjort som en vinner av publikums stemme og belønnet med en æresnevnelse. Publikums stemme avsluttes samme tid som konkurransen, dvs. 30. april 2019. Fotokonkurransen vil bli promotert på sosiale medier ved hjelp av hashtags #discoverbarents og #barentsyouth.

Vinneren av førstepremien vil bli invitert til utdelingsseremonien under Barents Regionråds møte som skal avholdes 1.-4. oktober 2019, i Umeå (Västerbotten, Sverige). Finnmark fylkeskommune vil dekke vinnerens reiseutgifter til utdelingsseremonien. 

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Natalia Karlsen
Rådgiver Barentssamarbeidet
78 96 31 12
466 48 280