Bli med på fotokonkurransen «Discover Barents 2019»

Klikk for stort bildeTemaet for årets utgave av fotokonkurransen Discover Barents er Ungdom i Barentsregionen. Foto: discoverbarents.comTemaet for årets konkurranse er «Ungdom i Barentsregionen». De tre beste bildene vinner fine premier.

Konkurransen er åpen for alle interesserte. Man melder seg på ved å sende inn fotografier tatt i Barentsregionen med ungdom som tema. Vær oppmerksom på at kun bilder med samtykke fra personene som er avbildet, kan bli publisert og delta i konkurransen.

Gjennom denne konkurransen ønsker vi å få samlet fotografier i høy kvalitet som illustrerer hverdagssituasjonen til ungdommer i Barentsregionen, men som også kan brukes til å fremme denne vakre regionen.

Fotokonkurransen varer fra 1. februar - 30.april 2019. Et internasjonalt jurypanel velger vinnerne i løpet av mai. Vinnerne vil bli annonsert innen 1. juni. Resultatene av konkurransen blir publisert på nettsidene discoverbarents.com og barentscooperation.org samme dag. Alle vinnere vil bli varslet individuelt, forutsatt at relevant kontaktinformasjon er sendt inn.

Pengepremier

Følgende premier vil bli tildelt:

1. premie: 1.000 Euro
2. premie: 750 Euro
3. premie: 500 Euro  

I tillegg vil det mest likte bildet på discoverbarents.com bli offentliggjort som en vinner av publikums stemme og belønnet med en æresnevnelse. Publikums stemme avsluttes samme tid som konkurransen.

Vinneren av førstepremien blir invitert til utdelingsseremonien under Barents Regionråds møte 1.-4. oktober 2019 i Umeå (Västerbotten, Sverige). Finnmark fylkeskommune vil dekke vinnerens reiseutgifter til utdelingsseremonien

Fotokonkurransen vil bli promotert på sosiale medier ved hjelp av hashtags #discoverbarents og #barentsyouth.

Regler og mer informasjon om fotokonkurransen finner du på discoverbarents.com.

Startet i 2017

Fotokonkurransen har fokus på Barentsregionen og ble først initiert av Kainuu fylke (Finland) i 2017, under fylkets formannskapsperiode i Barents Regionråd. Finnmark fylkeskommune, som nå har formannskapet i Barents Regionråd, håper at dette vil bli en fast konkurranse som skal avholdes annethvert år i regi av den regionen som har formannskapet.                            

Formålet med konkurransen er å utvikle og styrke grenseoverskridende samarbeid i Barentsregionen. Et annet mål er å støtte felles promotering av Barentsregionen og gjøre den mer synlig.

Temaet for den første fotokonkurransen i 2017 var natur, og konkurransen ble en stor suksess.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Natalia Karlsen
Rådgiver Barentssamarbeidet
78 96 31 12
466 48 280