Publisert 21.03.2018
Bekk med utløp til sjø

Porsanger og Vadsø kommuner får til sammen tre millioner kroner til opprettelse av prosjektlederstillinger i Finnmark vannregion. Målet er å beskytte og forbedre vannmiljøet.

Publisert 21.03.2018
Åpning av flyplassbibliotek i Sør-Varanger

Mandag åpnet Finnmarks første flyplassbibliotek. I løpet av de neste månedene vil det komme bokhyller på alle de 11 flyplassene i Finnmark. Der kan reisende låne bøker til turen eller mens de venter.

Publisert 19.03.2018
SNELANDIA_MG_4928_Foto_Knut_Aaserud

Finnmark fylkeskommune satser på at de reisende i Finnmark om noen år kan oppleve at Snelandias kollektivtrafikk gjennomføres fullstendig uten miljøutslipp.

Publisert 19.03.2018
IsoScope, en lys- og lydinstallasjon av kunstneren Joris Strijbos  Skulpturen er en del av Hilde Methis Dark ecology-prosjekt som har mottatt BarentsKultmidler Foto: Jeroen Molenaar 1

Utenriksdepartementet holder igjen støtte til kunst- og kulturfinansieringsprosjektet BarentsKult. Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge er bekymret.

Publisert 16.03.2018
Illustrasjonsfoto fra fylkestingets møte torsdag 15

Fylkestinget vedtok uttalelser om arktisk jernbane, Johan Castberg, EUs energimarkedspakke samt en omforent uttalelse om at fylkestinget tar sterk avstand fra verbale personangrep og trusler.

Publisert 15.03.2018
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik intervjues etter avstemninga

Etter en fire timers debatt stemte flertallet torsdag for å forkaste den framforhandlede Gardermoen-avtalen. Det ble også vedtatt at det skal foretas en folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåinga med Troms.

Publisert 15.03.2018
FFK Næring Fiskeri Johanne Salamonsen.JPG

Det var styret for Finnmark fylkeskommunes rekrutteringsfond for fiskere (Fylkesutvalget) som bevilget 1,68 millioner til investering i fiskefartøy. Midlene er fordelt på fire førstegangsetablerere.

Publisert 14.03.2018
Aili Keskitalo Trine Skei Grande Kulturrådet Ragnhild Vassvik

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik og sametingspresident Aili Keskitalo møtte kulturminister Trine Skei Grande.

Publisert 13.03.2018
Finnmark fylkeskommune møtte kolleger i Murmansk der temaet var nedsatt funksjonsevne og universell utforming

Medlemmer av Finnmark fylkeskommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne var den nylig i Murmansk for å utveksle erfaringer om universell utforming og inkludering av mennesker med nedsatt funksjonsevne i arbeidslivet.

Publisert 13.03.2018
Kulturminne - Kirkegårdsmur ved inngangen

Eiere av kulturminner, lag og foreninger, samt museer og kommuner som forvalter kulturminner kan nå søke om støtte til skjøtsel, skilting og tilrettelegging av kulturminner.

Fant du det du lette etter?